Hoppa till sidans innehåll

Deltagarrekord på SM & JSM i 2-krona

10 SEP 2021 11:13
40 besättningar från 13 klubbar deltog i årets kombinerade JSM och SM i 2-krona. SM-guldet tog Sandberg/Wikman, JSM-vinnare blev Jonsen/van der Sluiis Wollin och bästa klubb blev Ekolns Segelklubb.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2021 11:13

Årets stora deltagande gör 2-kronan till Sveriges tredje största klass på SM/JSM sett till antalet deltagande båtar. Klassen är väldigt välkomnande och SM/JSM kännetecknas av stor glädje. Alla är måna om att hjälpa varandra och se till att alla seglare utvecklas.

Årets SM/JSM arrangerades av Stockholms Segelsällskap på Rastaholm/Ekerö. Det seglades hela 9 race på två dagar. Det var varierande vindar under helgen med mer vind på lördagen på upp till 6 m/s, och lättare vindar på söndagen.

Medaljörerna JSM är:
Guld – Johannes Richter Jonsen & Sandor van der Sluiis Wollin, Edsviken Segelsällskap
Silver – Rasmus Claudelin & Marcus Höök, Stockholms Segelklubb
Brons – Folke Röös & Nils Rimmö, Ekolns Segelklubb

Medaljörerna SM är:
Guld – Björn Sandberg & Maja Wikman, Hjuviks Båtklubb resp Jollekappseglarna Västerås
Silver – Oskar Röös & Sixten Röös, Uppsala Kanotförening
Brons – Reine Svensson & Cornelia Plan, Ekolns Segelklubb

Det finns även en prestigefullt ”Klubb-SM” pris att vinna och i år var Ekolns Segelklubb bästa klubb!

Stark topp i klassen
2-kronaklassen har en stark topp på SM där alla topp-8 besättningarna har SM-medaljer i andra båtklasser. Utöver en stark topp finns det en fantastiskt stor bredd med stor variation på seglingserfarenhet. Det gör att ALLA är välkomna att segla 2-krona SM/JSM och garanteras ha andra båtar att segla emot på samma nivå, oavsett din egna seglingsnivå.

I stort sett alla på SM/JSM seglar med klubbägda båtar, vilket bevisar att det går utmärkt att låna en klubbåt och vara konkurrenskraftig.
På årets SM var fördelningen 25 ungdomsbesättningar och 15 besättningar med minst en vuxen. De allra flesta ”vuxenbesättningarna” har en ungdom med i besättningen. 2-kronan är en utmärkt, och unik båt, där det går att segla ungdom/ungdom, vuxen/ungdom och vuxen/vuxen och vara lika konkurrenskraftiga på ett SM.

SM i Åre 2023
Mest långväga klubb på SM/JSM var Åre Slalomklubb med hela 5 besättningar från Åresjön. Planen är att SM 2023 kommer gå i Åre med bl.a en Midnattstävling.

2-krona SM/JSM år 2022 kommer arrangeras i Stockholm/Mälardalen, så låna en klubbåt och häng med och segla med oss nästa år!

Fullständiga resultat finns att läsa via denna länk till Sailarena https://www.sailarena.com/sv/se/club/sss/smjsm-2-krona-2021/

Bilder och filmer från årets SM finns på Facebook via https://www.facebook.com/SM2kr

Mer information om 2-krona finna att hitta på 2-kroneförbundets hemsida https://2krona.wordpress.com och Facebooksida https://www.facebook.com/2krona

Skribent: Björn Sandberg

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info