Hoppa till sidans innehåll

Berättelse ifrån en prova på segling

14 JUL 2021 06:00
Ansiktsuttrycken var minst sagt varierande hos de som för första gången skulle kliva ner i en liten segelbåt. Men med en instruktör till hands i varje båt kände de sig snabbt lika trygga som fisken i vattnet.
  • Skapad: 14 JUL 2021 06:00

Åter i hamn hade de nervösa minerna förvandlats till förundrad glädje. Mazin sa, "Det var jätteroligt och kul". Ghada berättade att hon "verkligen tyckte om att segla" och Vida 9 år ropade att det var "jätteroligt!" medan hon sprang till sina föräldrar för att berätta om hela upplevelsen på vattnet in i minsta spännande detalj. 

Segling är en idrott som är populär världen över och här finns något för alla. Du får gemenskap, tävlingsnerver och glädje varvat med naturupplevelser och oförglömliga äventyr. Vi har kurser för barn, ungdomar och vuxna som vill segla på över 140 platser i Sverige. 

Välutbildade, entusiastiska och kunniga ledare ser till att alla deltagare lär sig och utvecklas på sina villkor och efter sina förutsättningar. Hög instruktörstäthet och en gemensam kursplan borgar för utbildningens kvalitet.

 Kurserna är uppbyggda efter de lokala förutsättningarna och utformade antingen som kvällskurs, helgkurs eller veckokurs. Det finns även olika nivåer, som kurser för nybörjare, fortsättare eller den som vill prova på kappsegling. För de minsta finns på många ställen sjölekis som ett spännande äventyr och ett bra första möte med segling.

 Inom SSF Seglarskola finns också intensivkurser och kurser i parasegling. I Sverige finns ett 20-tal klubbar som med lite olika inriktning erbjuder seglarskolor för personer med funktionsnedsättning.

På Svenska Seglarförbundets hemsida finns mer att läsa under ”Lär dig segla” och det är enkelt, bland annat via kartsök, att hitta klubben som ligger närmast ens hemort. Där kan man också ta del av vilka kurser och utbildningar respektive klubb erbjuder.

För mer information om var du kan prova på att segla gå in på www.seglarskola.se

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info