Hoppa till sidans innehåll

Starkt svenskt UVM i ILCA

02 AUG 2021 14:21
400 deltagare från 40 nationer deltog när ILCA-klassen genomförde sitt första stora mästerskap på 1,5 år. 7 av 9 svenskar gick till guld- eller silverfinal och bäst seglade Erik Norlén 12:a och Axel Hallqvist 14:e i U17, båda KSSS.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2021 14:21

- Resultatmässigt är nog detta det starkaste VM vi gjort inom överskådlig tid om man ser till hela laget, säger Robban Strange, coach under mästerskapet och klasstränare i ILCA-klassen och fortsätter:

- Det märktes till en början att vi var lite ovana att segla i ett så stort och konkurrenskraftigt fält men istället för att vika ner sig seglade de svenska seglarna bättre och bättre och vågade ta för sig mer och mer, inte minst i starterna, säger Robban Strange som var coach under mästerskapet och fortsätter:

Teamet hade medvetet jobbat en del med målsättningen inför regattan, och något som var gemensamt för de svenska seglarna var att de skulle kämpa för varje meter i varje race hela vägen i mål, vilket de också gjorde med bravur. Detta och den serösa inställningen som seglarna visade under veckan där de såg till att ta hand om både kroppen och ladda mentalt inför varje dag gjorde coach Robban stolt.

Alla, seglare som föräldrar stöttade varandra i stort som smått och delade med sig av sina erfarenheter på vattnet under samlingarna.
- Även samarbetet med Norge var mycket givande och gjorde att vi kunde täcka upp bägge banområdena, tack Peer och det norska laget, säger Robban.

I tjejfältet som till finalseglingarna delades upp i guld- och silverfinal kom både Svea Sahlin, GKSS och Hanna Gaskell-Brown, MSS till guldfinal där de placerade sig på en 43e respektive 45e plats av totalt 109 tjejer.

I det 266 man starka killfältet klarade 5 av 7 svenskar av att nå guld- eller silverfinal. Bäst av svenskarna lyckades Erik Norlén, KSSS som kom på fjärde plats i U17 och 12:a totalt, tätt följd av Axel Hallqvist, KSSS på en 14:e plats. I silverfältet dominerade Simon Granath, KSSS totalt och vann med 30 poäng före tvåan.

Svenska placeringar:


Tjejer guld
42 Svea Sahlin, GKSS
44 Hanna Gaskell-Brown, MSS

Killar guld
12 Erik Norlén, KSSS (4 U17)
14 Axel Hallqvist, KSSS 

Silver
1 Simon Granath, KSSS
30 Christoffer Hallin, GKSS
41 Melker Ljungdahl, KSSS

Brons
7 Love Molitor, KSSS

Emerald
7 Axel Wieland, KSSS (U17)

Resultat


Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info