Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

KSSS vann Allsvenskan 2021

12 SEP 2021 18:45
KSSS är Allsvenska mästare i segling 2021. I en rafflande sista deltävling i Västerås lyckades stockholmarna komma fyra och därmed höll de undan i toppen. Men de var bara decimeter från att bli snuvade på guldet.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2021 18:45

Halmstad vann den sista deltävlingen som avgjordes i helgen. Det räckte till en fjärde plats i årets tabell. Tvåa i Västerås, på samma poäng som Halmstad, blev Hunnebo som därmed slutade trea i den allsvenska tabellen. Silvret i Allsvenskan gick till Hjuvik som var tre poäng efter vinnarna från KSSS - som därmed försvarade guldet från i fjol.

- Våra seglare har levererat över förväntat i år. Men det var verkligen en härlig fight mellan oss, Hjuvik och Hunnebo och vi är väldigt glada för hur bra våra seglare har tagit sig an årets Allsvenska Segling. Det viktiga framåt för KSSS är att vi har ”ögonen på bollen” och  får ännu fler tjejer och killar att haka på sprintseglingen och träna på vårt sprintcenter i Saltsjöbaden. Här bygger vi upp en större bas med fler lag som kan vara med och försvara KSSS färger på Allsvenskan Segling i framtiden, säger Anders Bengtsson, lagkapten för KSSS Allsvenska lag.

Den sista deltävlingen av årets Allsvenska kom att präglas av mycket lätta vindar. Både på fredagen och lördagen blev det färre seglingar än planerat. Det var först på söndagen som förhållandena blev bra.

- De två första dagarna var lugna och odramatiska. Den sista dagen blev en explosion i intensitet. Varje placering började spela roll. Inte minst för KSSS som i den sista grundomgången lyckades knipa sista finalplatsen med bara ett par decimeter. Hade de inte fått den placeringen, och därmed inte kommit till final, hade de inte vunnit Allsvenskan, berättar tävlingsdomarna Claes Lundin och Matilda Eriksson och fortsätter:

- Finalracet var oerhört spännande och dramatiskt. Kraftiga vindar och hällregn stoppade inte  finalseglarna från att angripa och bevaka varandra, vilket gynnande Halmstad som till slut vann deltävlingen.

Förutom äran att vinna Allsvenskan blir det KSSS som får representera Sverige i Nord Stream Race 2022. Och tillsammans med klubbarna närmast efter KSSS får de också representera Sverige i Sailing Champions League 2022. Exakt hur många som bjuds in från respektive land återstår att se.

- Vi vill gärna som klubb tacka alla arrangörsklubbar och SSF som organiserat årets Allsvenska Segling, samt alla klubbar som deltar och bidrar till mycket bra kappsegling, säger Anders Bengtsson.

I bottenstriden blir det Runmarö, Stockholms 606-klubb och Ljungskile som tvingas kvala (Marstrand 2–3 oktober) för att försöka behålla en plats i Allsvenskan 2022. 

Bildtext: KSSS lag i Västerås, från vänster; Andrea Nordquist, Oscar Lundquist, Ludde Lindkvist, Hanna Maurer

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info