Hoppa till sidans innehåll

Dubbla svenska JEM-medaljer i 49er FX

07 SEP 2021 15:31
Det blev dubbelt svensk på prispallen när JEM i 49erFX avgjordes på Lake Lipno i Tjeckien i helgen. Alice Moss seglade hem silvret tillsammans med sin norska gast Maren Edland och Julia Henriksson/Caroline Pettersson knep bronset.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2021 08:28

Bild: fv norska bronsmedaljörerna i 49er Mathias Berthet/Jostein Aker, norska guldmedaljörerna i 49erFX Pia Dahl Andersen/Nora Edland, silvermedaljörerna Moss/Edland och bronsmedaljörerna Henriksson/Pettersson. 

Alice - hur nöjda är ni över EM-silvret?

- Vi är extremt nöjda med tävlingen. Med bara tre dagars segling innan regattan tillsammans har vi presterat över vår förväntan. Men både jag och Maren har seglat FX innan vilket gjorde att vi bara behövde samköra oss.

Vad bidrog till att ni tog silvret?

- Jag tror att vi gick in med inställningen att allt kan hända på en sjö. Man kommer alltid kunna segla upp sig. Detta gjorde att vi aldrig slutade kämpa för en bättre placering.

De norska guldmedaljörerna Pia Dahl Andersen och Nora Edland vann överlägset, med 30 poängs marginal- vad berodde det på?

- De första dagarna seglade vi väldigt stabilt men dom två sista dagarna började vi få lite problem. Vi fick några dåliga placeringar vilket gjorde att första platsen blev svårare att ta.

Blir det mer segling med Maren?

- Just nu har inte jag och Maren planerat någon mer segling. Men jag hade gärna gjort det igen!

Hur ser dina planer ut framöver?

Just nu är jag på väg till EM i Thessaloniki Grekland. Där kommer jag segla med Amanda Ljunggren från Lerum Seglargymnasium. Därefter blir det förhoppningsvis utlandsträning dit dom andra FX tjejer åker. Jag kommer fortsätta söka efter en gast men under tiden kommer Amanda hjälpa mig med träningen. Det kommer även bli lite annan segling framöver såsom Drake m.m.

Stort grattis till Alice/Maren och Julia/Caroline!

Resultat: https://bit.ly/3h9T6GT

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info