Hoppa till sidans innehåll

Sveriges första Sprintcenter på KSSS

31 MAR 2021 15:00
Intresset för den korta intensiva kappseglingsformen med tillhandahållna båtar växer. 2021 kommer det första svenska mästerskapet att arrangeras och även en nationell ranking i sprintdisciplinen och KSSS startar Sveriges första Sprintcenter.
  • Skapad: 31 MAR 2021 15:00

Text: KSSS

Intresset för sprintkappsegling vuxit kraftigt de senaste åren. Mästarnas Mästare i segling, Allsvenskan Segling och Women on Water har dragit rekordintresse bland seglare runt om i Sverige.

Svenska Seglarförbundet tog nyligen beslutet att ta nästa steg och dela ut ett svenskt mästerskapstecken i disciplinen till sommaren 2021. Dessutom kommer det att skapas en nationell rankingserie för att hela Sverige skall engageras i tävlingsformen.

KSSS startar Sprintscenter
För fyra år sedan började KSSS erbjuda andelssegling med klubbens fyra J/70. Ett sätt att kunna erbjuda träning och tävling med en kappseglingsbåt utan att behöva äga en båt själv.

KSSS tar nu nästa steg och startar ett center med inriktning på att tillhandahålla träning och tävling i den populära kappseglingsdisciplinen.

-Det känns väldigt bra att kunna erbjuda seglare att kappsegla med sitt eget team utan att äga sin egen båt. Nu har vi varit delaktiga att utveckla sprintseglingen i Sverige. Det kommer verkligen underlätta för ungdomar att ta klivet från jolleseglingen vidare till nästa steg och stanna i vår underbara idrott, säger Hans Broman ansvarig för KSSS Sprintcenter.

Svenska Mästerskapen kommer att hållas i öppen klass, damklass och ungdomsklass. KSSS kommer att ansöka om att hålla Öppet SM i slutet av sommaren. 

Fakta

  • I Sprintsegling skall materialet inte skall spela någon roll för resultatet och skall därför genomföras med båtar vars prestanda är så likvärdig som möjligt. Vilken båttyp som används spelar mindre roll men det skall helst vara en flermansbåt för lagarbetet skall vara en del av prestationen.
  • Den nationella rankingen startar i ett testformat 2021 med tre nivåer av tävlingar som ger olika rankingpoäng.
  • KSSS har fyra stycken J/70 båtar och tittar på möjligheten att utöka antalet båtar.
  • I Saltsjöbaden startar vi en träningsgrupp i vår som ska träna sprintsegling på onsdagskvällar.

 

Mer information på

www.ksss.se/sprintcenter

 

Skribent: Kungliga Svenska Segelsällskapet

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info