Hoppa till sidans innehåll

Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet!

19 MAR 2021 09:58
Idag vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning av lotteriöverskottet stod det klart att 58 ideella organisationer 2021 får dela på över 1 miljard kronor. Svenska Seglarförbundet har fått 5 miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd det här året.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2021 10:02

Bild: Förbundsdirektör Marie Björling Duell ser fram emot att arbeta vidare mot att göra segling tillgänglig för fler.

Svenska Seglarförbundet har sammanlagt genom åren fått ta emot hela 33 miljoner kronor. Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad i förbundets verksamhet.

- För de här pengarna kommer vi att fortsätta vårt arbete med att göra segling tillgängligt för alla och att utveckla ett livslångt intresse för vår idrott. Det handlar om att ge alla barn, ungdomar och vuxna möjlighet till en trygg start och inspirera till segling hela livet. Det blir möjligt nu genom extra satsningar på vår prova-på-verksamhet, våra certifierade SSF Seglarskolor, vårt klubbstöd samt verksamheter som erbjuder parasegling samt integrationssegling, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör/sportchef på Svenska Seglarförbundet. 

- Med hjälp av årets stöd kan vi ta ytterligare kliv mot vår vision ”Segling tillgänglig för alla”.

Men varför får vi pengar från Postkodlotteriet, kanske du undrar?
Postkodlotteriet är ett allmännyttigt lotteri. Det betyder att hela överskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. Vi, Svenska Seglarförbundet är en av de ideella organisationer som får ta del av överskottet som delas ut varje år. 
- Eftersom vi får använda stödet till det som gör mest nytta är det extra värdefullt för oss. Vi kan använda pengarna där vi ser att behoven är störst och bygga vår verksamhet långsiktigt. Corona-krisen visar tydligt hur viktigt det är att ha möjlighet att ställa om snabbt, både i verksamhet och i organisation, säger Marie Björling Duell och fortsätter

- Under året har vi kunnat ge ett utökat stöd till områden som vår barn- och ungdomsverksamhet, SSF Seglarskola och verksamhetsstöd till våra klubbar för att möjliggöra segling för alla i hela landet. 

#Postkodeffekten 
Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. Detta genererar ett överskott som går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det  kallas #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad! 

Läs mer om Postkodlotteriet

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info