Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Nytt tävlingsreglemente gäller från 1 april

31 MAR 2021 08:35
Svenska Seglarförbundets styrelse har beslutat att ett nytt tävlingsreglemente ska gälla från 1 april. Det omfattar många förändringar och ett webbinarium för alla intresserade genomförs 12 april för att sprida information och kunskap.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2021 08:35

Arrangörskommittén har på uppdrag av SSF:s styrelse arbetat med att ta fram ett nytt tävlingsreglemente, Tävlingsreglemente 2021. Det nya tävlingsreglemetet baseras på beslut från Seglardagen om ny nivåindelning av tävlingar och funktionärer. Arrangörskommitten har också anpassat innehållet till nya inriktningar från World Sailing, Kappseglingsreglerna 2021-2024 samt olika beslut från SSF:s styrelse. 

Varför finns ett tävlingsreglemente?
Syftet med Tävlingsreglementet är att åstadkomma rättvisa och sportsmannamässiga tävlingar, genomförda med vedertagna metoder och på ett likartat sätt, där både tävlandes och funktionärers förväntningar på kvalitet och utförande tillgodoses.

- När vi startade arbetet insåg vi att alla dessa förändringar inte gick att föra in i Tävlingsreglementet från 2017 utan vi behövde ta fram en ny struktur som underlättar för arrangörer av tävlingar, säger Håkan Andersson, ordförande i Arrangörskommittén.

När man läser det nya tävlingsreglementet är det viktigt att veta att den tidigare indelningen av tävlingar i lokal, regional och nationell nivå inte längre används utan ersätts med en ny struktur för nivåindelning. Den nya nivåindelningen utgår från de tävlandes kunskaper och färdigheter, oavsett ålder, samt motsvarande nivåindelning för funktionärer.

Vem riktar sig Tävlingsreglementet till?
Tävlingsreglementet riktar sig i första hand till arrangörer av tävlingar. Det innehåller bestämmelser och anvisningar för arrangörer av regattor, tävlingar och kappseglingar i Sverige. Tillsammans med Kappseglingsreglerna lägger Tävlingsreglementet grunden för hur tävlingar på olika nivåer ska förberedas och genomföras. 

Mallar ger stöd till arrangörer 
Som en fortsättning på det tidigare tävlingsreglementet och som stöd till arrangörer tar Arrangörkommittén fram mallar för inbjudan och seglingsföreskrifter. De första mallarna finns nu publicerade på SSF webbplats och ytterligare mallar kommer att publiceras vart efter de färdigställs.

-Vi eftersträvar att arrangörer av olika tävlingar i största möjliga mån utformar dessa dokument på ett likartat så  att de tävlande känner igen sig och enkelt hittar den information de söker, säger Håkan.

Alla välkomna på webbinarium 12 april
Tävlingsreglemete 2021 grundar sig på tidgare beslut och bestämmelser och samtidigt finns det en del förändringar och nyheter. Vi kommer därför att att presentera struktur och innehåll i ett webbinarium men även visa hur de nya mallarna är utformade och ge tips på hur dessa kan användas. Webbinariet är öppet för alla intresserade och genomförs som ett digitlat möte den 12 april kl. 19-20.

Länk till Tävlingsreglemente 2021 och mallar

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info