Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marit

Ny ordförande och ny strategi på Seglardagen

22 MAR 2021 08:30
När förbundsårsmötet 2021 genomfördes under söndagen valdes Olof Granander till ny ordförande. Även det nya tävlingsreglementet godkändes och en ny strategi för 2026 presenterades.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2021 08:30

På grund av coronapandemin genomfördes Seglardagen för andra året helt digitalt i mötesplattformen Easymeet.

Tre nya krafter i styrelsen
Olof Granander valdes till ny ordförande i förbundsstyrelsen. Olof är väl förankrad i organisationen som nuvarande ordförande i Stockholms Seglarförbund och även ordförande i Kvarnvikens Båtsällskap i Stockholm.

Johnie Berntsson, valdes tillsammans med Per-Olof Ekstrand, in som nya ledamöter i styrelsen.

Tidigare ordföranden Anders Selling och styrelseledamoten Carina Petterson avtackades efter att båda bidragit stort till styrelsens arbete och utvecklingen i förbundet under sina fyra år i styrelsen.

Här hittar du kontaktuppgifter till den nya styrelsen.

Stadgeändring samt beslutsgång tävlingsreglemente
Årsmötet fattade beslut om en stadgeändring som öppnar upp för att vid behov kunna genomföra digitala årsmöten eller en kombination av digitalt och fysiskt årsmöte.

Under informationsmötet som föregick årsmötet fick deltagarna en presentation om förslaget på nytt tävlingsreglemente. Beslutsgången för uppdateringen av tävlingsreglementet röstades igenom av årsmötet. 

Även styrelsens förslag på ny strategi presenterades under informationsstunden av Annika Carlunger och Kristina Hedström.

Bilderna från informationsmötet
Möteshandlingar (underlag till beslut etc)

Mötesordföranden Anna Iwarsson som också är medlem av Riksidrottsstyrelsen guidade mötesdeltagarna och lyckades få alla att komma till tals trots att ljudet bitvis krånglade för vissa deltagare.

-Trots situationen vi haft under året med coronapandemin har ni skapat en stark robusthet bland annat genom er strategiska plan. Det känns bra och intressant att ha fått följa er några år då det i min roll i Riksidrottstyrelsen även ingår att vara kontaktperson i SSF. Det har varit en fröjd för mig att vara med och leda och följa Seglardagen, sa Anna Iwarsson avslutningsvis på mötet.

När årsmötetsprotokollet är klart publiceras det här.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info