Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Stoerkle www.blende64.com

Ny klasstränare i 29er

04 JAN 2021 11:17
Simon Alm blir ny klasstränare i 29er och tar därmed över rollen efter Charlie Enlund-Ekberg.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2021 11:17

Simon Alm är uppvuxen och bor idag i Göteborg och studerar Sports Coaching på Göteborgs Universitet (en ny tränarutbildning som startade för första gången hösten 2020). Simon har många års erfarenhet av att segla 29er på en hög nivå internationellt. Just nu driver han en satsning inom den olympiska klassen 49er.

-  Jag sökte klasstränaruppdraget eftersom jag vill att 29er-klassen ska fortsätta att utvecklas i den riktningen som den har gjort de senaste åren. Jag vill också att vi ska bli en tightare grupp inom Sverige för att sprida vidare erfarenheter mellan olika besättningar, säger Simon och fortsätter:   

-  Jag kommer bidra med mycket rutin när det kommer till att segla just 29er och vad det innebär att segla en tvåmansbåt. Jag vill hjälpa de mer erfarna seglarna att uppnå sina mål men samtidigt också hjälpa yngre seglare att komma in i 29er klassen.

Simon har lång erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar, då han både arbetat i skola och coachat 29er på hemmaklubben GKSS. 

-  Mina styrkor som tränare är att jag har mycket erfarenhet som tränare för både nya och mer erfarna besättningar. Jag lägger mycket vikt på samarbetet i båten då det är en viktig detalj som ofta glöms bort. 

Simon är nu en av Svenska Seglarförbundets klasstränare, för de sju rekommenderade juniorklasserna.  

-  Som ny klasstränare ser jag fram emot att träffa alla gamla och nya 29er seglare och hoppas på att vi kommer få många fina seglingsdagar tillsammans och att vi kommer ha otroligt roligt!!

  

För mer information vilka träningstillfällen och tävlingar som Simon kommer att delta vid och hålla i följ uppdateringar på 9er-förbundets hemsida samt Facebook-sida

 

Mer info om SSF:s klasstränare hittar du här

Skribent: Cecilia Jonsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info