Hoppa till sidans innehåll

Nya coronariktlinjer för idrotten

27 FEB 2021 08:58
Inga idrottstävlingar tillåts från och med den 1 mars och gäller till dess smittläget förbättras. Samtidigt ser vi glädjande att en mer träffsäker reglering kan vara på väg, i kölvattnet av den nya pandemilagen.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2021 08:58

Folkhälsomyndigheten meddelade den 24 februari till idrottsrörelsen att coronaläget är allvarligt i landet och att det är viktigt att idrottsrörelsen fortsätter följa lagstiftning, allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning.

Utifrån det rådande läget så har även beslut fattats om att inte tillåta några idrottstävlingar, oavsett ålder, från och med 1 mars till dess att smittläget förbättras. Tävlingar för seniorelit, där utövarna har idrotten som sitt huvudsakliga yrke, är undantagna detta förbud. 

Förändringar i begränsningsförordning på väg
Samtidigt så ser det positivt ut med att en mer träffsäker reglering kan vara på väg, i kölvattnet av den nya pandemilagen. Regeringen har presenterat förslag till förändringar i nuvarande begränsningsförordning som nu är ute på remiss till bl a idrottsrörelsen. Där finns bland annat förslag om att antalet deltagare vid evenemang/tävlingar ska kunna vara olika beroende på om det är inomhus, inomhus med sittplats, utomhus eller motionslopp.

Svenska Seglarförbundet har lämnat in sina synpunkter till RF i idrottens gemensamma remissvar till Regeringen. Eventuella ändringar skulle enligt Idrottsministern kunna börja gälla tidigast den 11 mars i år, om smittläget i landet är på en nivå som tillåter detta. 

Detta är något som vi på Svenska Seglarförbundet tillsammans med RF och andra utomhusförbund har arbetat för och när det allvarliga smittläget  förhoppningsvis lägger sig, hoppas vi då kunna ha så goda förutsättningar som möjligt för vår verksamhet, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef. Inför seglingssäsongen 2021 så har vi tillsatt en coronagrupp som har bred kunskap om SSFs verksamhet.

Mer om coronagruppens arbete samt råd hur man som klubb/klassförbund kan planera sin träningsverksamhet finns att läsa på vår webbplats.

Skribent: Marie Björling Duell
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info