Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Licensen ger dig olycksfallsförsäkring hela året

12 MAR 2021 17:31
För att få kappsegla i Sverige på nationell eller internationell nivå krävs tävlingslicens. Basen i tävlingslicensen är en olycksfallsförsäkring som gäller under kappsegling. Något som alla kappseglare kan ha nytta av.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2021 17:31

Foto: Daniel Stenholm

Licenskravet gäller från och med det år en tävlande fyller 12 år och de som är svensk medborgare eller som har varit bosatt i Sverige minst sex av de senaste tolv månaderna innan regattan genomförs. Tävlingar i Sverige som omfattas av licenskravet är exempelvis SM/JSM, Allsvenskan, ÅF Offshore Race, nationella kval och rankingseglingar, NoM, EM och VM.

Ansvars- och Olycksfallsförsäkring
Basen i tävlingslicensen är en olycksfallsförsäkring som gäller under kappsegling. Till skillnad från vad många tror finns inget olycksfallsskydd i hemförsäkringen om man inte tecknat detta som tillägg.

Från 2018 ingår även en ansvarsförsäkring när du tävlar eller tränar i lånad, hyrd eller på annat sätt nyttjad båt och när du tränar och tävlar utomlands i egen båt. Läs mer om dessa försäkringar på Svenska Sjös hemsida.

Vem som helst köpa en tävlingslicens och på så vis få olycksfallsförsäkringen samt ta del av alla erbjudanden.

Årslicens Senior 2021: 300 kr
Årslicens Junior (12-20 år) 2021: 200 kr

För att köpa en Tävlingslicens behöver du ett konto i Sailarena. Om du inte redan är registrerad, klicka HÄR för att snabbt och enkelt skapa ditt konto.
Ångerrätt enligt distansavtalslagen kan inte åberopas efter köp av tävlingslicens.

För att köpa eller kontrollera status på din Tävlingslicens behöver du först logga in i Sailarena. Öppna sedan menyn och välj "Min tävlingslicens".

 

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info