Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Efterlysning från Valnämnden

26 JAN 2021 15:43
Brinner du för segling? Är du kreativ och full av tankar och idéer – men också en lyhörd lagspelare? Att som hängiven seglare vara en del av Svenska Seglarförbundets styrelse innebär att jobba med frågor som ligger en varmt om hjärtat.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2021 15:43

Bild: Vill du vara med och utveckla svensk segling? Foto: Daniel Stenholm

Styrelsearbetet innebär att man är med och utvecklar svensk segling. Men det betyder också att man utvecklar sig själv. Man knyter många kontakter och bygger nya relationer. Och förutom arbetet med svensk segling finns möjligheter att få representera SSF i andra sammanhang som exempelvis inom svensk idrott (RF) och internationellt (World Sailing) i olika frågor och inom olika områden.

Söndag 31 januari är sista dagen att nominera kandidater till Svenska Seglarförbundets (SSF) styrelse. Även om valnämndens ordförande, Anders Pettersson, är nöjd med dagens styrelse så tar han tacksamt emot fler nomineringar.

Svenska Seglarförbundets valnämnd består idag av sju personer och har nyligen utökats med två medlemmar under 25 år, vilket gläder Anders Pettersson.

- De unga är bättre att prata med sina jämnåriga. Och det är ett problem för oss att hitta engagerade unga som vill jobba i en styrelse – även om jag vill understryka att vi just nu har väldigt duktiga unga ledamöter i styrelsen, säger Anders Pettersson.

Valnämndens jobb är att varje år intervjua den sittande styrelsen och sondera läget för framtiden. Men det handlar givetvis också om att hitta nya kandidater. Därefter diskuterar nämndens medlemmar utifrån de olika förslagen som finns.

- Vi ska ta hänsyn till ålder, geografisk spridning och könsfördelning. Vi behöver personer med olika erfarenheter både ur ett seglings- och ett näringslivsperspektiv, såsom IT, ekonomi, marknadsföring, sponsring och mycket mer. Sedan är det givetvis bra om det finns ett genuint seglingsintresse också, säger Anders.

Anders Pettersson får en del mer eller mindre seriösa förslag från olika håll och kanter. Men han ser helst att det kommer fler förslag från de röstberättigade klubbarna och klassförbunden. Eller från distrikten.

- Vi får in en del tips. Men tyvärr får vi inte jättemånga konkreta förslag där personen ifråga är tillfrågad och positiv till att ingå i styrelsen. Jag skulle önska lite fler av den sorten – gärna med en kort beskrivning av personen och kontaktuppgifter. Och vi söker inte bara efter folk till styrelsen utan vi efterlyser också förslag till Seglarförbundets olika kommittéer.

Så ni som vill föreslå någon till styrelsen eller till någon kommitté, gör det helst via en röstberättigad klubb eller ett klassförbund. Eller via ert distrikt. Ni kan också vända er till någon i valnämnden eller till ordförande Anders Pettersson This is a mailto link – senast söndag 31 januari.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info