Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Bidrag till köp av Hansa 303

18 JAN 2021 15:34
Svenska Seglarförbundet vill göra segling tillgänglig för fler och en möjlighet som nu finns är att söka bidrag till klubben för inköp av Hansa 303. En jolle som är bra både för nybörjare och för paraseglare som vill satsa och tävla internationellt.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2021 15:34

Bild: Vid tävling är paraseglaren oftast själv i båten och använder både fock och stor. Men båten går också att segla på två personer och med bara storsegel. Foto: Parasport Sverige

Via Riksidrottsförbundet kan klubben söka anläggningsbidrag med inriktning parautrustning och hit hör Hansa 303. Det går att få ett bidrag på upp till 50 % av kostnaden.
Läs mer om stöd till utrustning för parasport här.

Även Svenska Seglarförbundet (SSF) kan ge bidrag för Hansa 303 på upp till 25 %. Vid bidrag från SSF ingår att klubben ger SSF möjlighet att vid 1–3 tillfällen per år låna båtarna till tävlingar och andra event som främjar paraseglingen i Sverige. Klubben kommer att få skriva på ett båtavtal. Andra medfinansiärer är också välkomna.
-För paraseglare är målet att fler ska få möjlighet att både träna och tävla i segling. Till en början hemma i klubben och senare runt i Sverige och kanske världen, säger Karin Knigge, paraseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Så söker klubben bidraget
Klubben söker bidrag från Riksidrottsförbundet via sin SISU-konsulent och mailar sedan en kopia på texten i ansökan till SSF, This is a mailto link. Om/när ansökningarna är godkända görs en gemensam beställning av båtar från tillverkaren i Holland. Detta samordnas av SSF och det är därför viktigt att ha kontakt med Karin Knigge under hela processen.

För paraseglare är målet att fler ska få möjlighet att både träna och tävla i segling. Till en början hemma i klubben och senare runt i Sverige och kanske världen, säger Karin Knigge, paraseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Om Hansa 303
Det finns en rad internationella mästerskap i Hansa 303 och tidigare var det en klass även i Paralympics. Här tävlar seglaren oftast själv i båten och använder både fock och stor. Men båten går också att segla på två personer (även 2 vuxna) och med bara storsegel. Hansa 303 används också på tävlingar för seglare med intellektuella funktionsnedsättningar där båten kan seglas själv eller med annan person. För seglare med synnedsättning brukar andra båtklasser användas på internationella tävlingar.

Båten har en hissbar köl så att båten inte kan välta under segling och som gör det möjligt at sjösätta med kärra. Allt detta gör att båten har ett brett spann och att den passar bra in i en klubbverksamhet och även på tävlingar.

Kostnader och leverans
En seglingsklar Hansa 303 kostar 7 875 Euro. Till detta kommer en kostnad för kärra och kapell samt frakt från Holland. Frakten blir max 600 euro beroende på hur många båtar som skickas och hur frakten kan samordnas.
Just nu har återförsäljaren i Holland minst 6 båtar på lager och en ny leverans väntas efter sommaren. Detta gör att vi inte kan garantera att alla hinner få sina båtar innan sommaren. Först till kvarn gäller. Det vill säga datumet då en komplett ansökan är inskickad.

Frågor
För frågor och ansökan kontakta Karin Knigge 073-8670982, This is a mailto link.

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info