Hoppa till sidans innehåll

Anton och Fredrik kvar i topp på VM

11 MAR 2021 17:57
Med stabil segling och tredjeplats i torsdagens båda race i Vilamoura behåller Anton Dahlberg och Fredrik Bergström sin ledning på 470-VM. Tre av tolv race återstår nu innan medaljerna är fördelade på lördag.
  • Skapad: 11 MAR 2021 17:57

- Idag bjöds vi en klassisk sjöbris. Vi gjorde en katastrofal start i första racet men hade bara ett mål i sikte; det vill säga framåt. Och det blev en galet läcker comeback efter den dåliga starten, berättar Anton och fortsätter:

- I andra seglingen var vi med helt ok från start och seglade ganska fort. Sammantaget är vi väldigt nöjda och glada med dagen. Men det var riktigt fysiskt för Fredrik så nu är det återhämtning som gäller inför morgondagens två race.

Anton och Fredrik är nu tre poäng före hemmaseglarna, bröderna Diogo och Pedro Costa, från Portugal och 13 poäng före sina träningskompisar, spanjorerna Jordi Xammar/Nicolas Rodriguez, som är trea.

Olivia Bergström/Lovisa Karlsson gjorde två bra seglingar på torsdagen. Efter onsdagens lite sämre resultat kom de igen starkt med en tolfte och en sjunde plats. De avancerar därmed från 19:e till 15:e plats i totalen. Två race väntar dem på fredagen och just nu är de 22 poäng från tionde plats – som skulle innebära en plats i det avslutande medaljracet på lördag

 

Foto: Uros Kekus Kleva

För mer information besök https://2021worlds.470.org

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info