Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Emil och Cissi imponerar i OS-kvalet

23 MAR 2021 20:12
Emil Järudd och Cecilia Jonsson imponerar i jakten på en OS-plats i Nacra 17. Efter tre dagar och nio race av OS-kvalet på Lanzarote ligger de på en stabil fjärdeplats.
  • Skapad: 23 MAR 2021 20:12

- Idag var vi väldigt nöjda med starterna och höll bra fart och stabilitet genom racen. Vi la verkligen vårt fokus på rätt saker. För resten av veckan hoppas vi kunna öka farten ytterligare och vara med och slåss om medaljerna på fredag, berättar Emil.

Lanzarote har bjudit på fina förhållanden och konkurrensen på tävlingen är hög, då endast några av de allra vassaste Nacra-besättningarna i världen saknas.

- Vi känner att vi har hållit en väldigt hög nivå sedan EM i höstas. På de träningsregattor som funnits sedan dess har vi varit topp-3 på alla vi fullföljt, säger Emil och fortsätter:

- Nyckeln för oss har varit att få mycket högklassig träning och det går mycket fortare nu än för ett år sedan. Och vårt samarbete är ännu starkare nu. Vi har jobbat tillsammans med vår mentala coach Thomas Kahn för att bli starkare – både som individer och lag.

Även Ida Svensson/Marcus Dackhammar är med och tävlar i Nacra 17 på Lanzarote och ligger just nu på en 14:e plats.

Förutom OS-kval i Nacra så arrangeras också ett OS-kval i 49erFX på Lanzarote där Julia Gross/Hanna Klinga och Klara Wester/Rebecca Netzler jagar en OS-plats. Men för dem har det inte gått lika bra.

Klara och Rebecca är bäst av de två, efter totalt nio race, på en 21:a plats medan Julia och Hanna ligger 24:a – sex poäng efter. För att ta en OS-plats krävs förmodligen bättre resultat och att de seglar på toppen av sin förmåga under resten av tävlingen.

 

Foto: Sailing Energy

För mer information: Lanzarote International Regatta | Index (lanzarotewinterseries.com)

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info