Hoppa till sidans innehåll

Vi söker en projektledare

04 JUN 2021 07:00
Vill du vara med och skapa förutsättningar för framtidens vattensportanläggning tillsammans med Svenska Seglarförbundet, Svenska Roddförbundet, Svenska Kanotförbundet, Svenska Isseglar-förbundet och Svenska Motorsportförbundet, Svemo?
  • Skapad: 04 JUN 2021 07:00

Projektledaren för framtida multifunktionella vattensportanläggningar kommer att leda arbetet som syftar till att ta fram koncept för hur framtidens vattensportanläggningar skulle kunna se ut. Anläggningar där flera olika typer av vattensporter kan samsas, däribland kanoter, segelbåtar, vattenskotrar, roddbåtar och racerbåtar. En viktig del i uppdraget är att identifiera möjligheter och förutsättningar för våra olika idrotter att vara verksamma på samma anläggningar.

Därför ska du söka!
Vi är fem förbund som bedriver vår verksamhet på vatten men med helt olika typer av vattenfarkoster. Just den anledningen är det extra intressant att titta på hur vi kan bli bättre på att vara verksamma på samma anläggning men också samverka mer i anläggningsfrågor.

Då alla sporterna har kommit olika långt i anläggningsfrågan och har olika behov behövs det göras en förstudie som kan peka på vilka sporter som borde samverka i anläggningsfrågor.  Du kommer med stöd av en styrgrupp bestående av representanter från alla förbund att genomföra förstudien och ta fram ett utkast på upphandling för att i ett nästa steg kunna förverkliga anläggningskoncepten.

Projektets långsiktiga mål är att öka tillgängligheten på anläggningar för att möjliggöra för fler vattensportaktiviteter samt skapa fler hållbara vattensportanläggningar. Att alltid ha miljön i åtanke är en viktig del av arbetet.

Vem är du?
Du har tidigare arbetat med projektledning, har ett inre driv och är van att arbeta självständigt. Vi tror att du har erfarenhet av anläggningsfrågor på ett idrottsförbund eller i en idrottsförening. Du har kunskap om ideella föreningars förutsättningar. Du är kreativ och lösningsorienterad och har en god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Du är strukturerad och tilltalas av att få leda ett projekt i en miljö blandad av sporter samt ideella och anställda kollegor.

Vi tror att du har erfarenhet av att kunna balansera mellan ett kartläggningsarbete och ett utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av att arbeta i en digital miljö men trivs med människor runt omkring dig.

Vi tror att du har erfarenhet av miljöfrågor på ett eller annat sätt och att du har kännedom om regelverket för exempelvis bygglov och strandskydd.

Vilka är vi?
Projektet drivs av ovan nämnda Specialidrottsförbund, som tillsammans samlar 286 600 medlemmar i 1014 föreningar. Svenska Seglarförbundet kommer att vara din arbetsgivare. Deras vision är ”Segling tillgänglig för alla”. De är 12 anställda fördelade på tre fysiska kontor (när en pandemi inte råder). 

Mer om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning på 50 % under ungefär ett år. Är du rätt person men önskar en högre sysselsättningsgrad under kortare tid eller tvärtom så är vi öppna för det. Tillträde sker efter överenskommelse. Placeringsort är inte så noggrant men önskar du tillträde till en fysisk kontorsplats så finns dessa i Stockholm, Göteborg och Malmö. Eftersom du kommer att arbeta med personer som sysslar med vattensporter på sin fritid innebär det ibland att du behöver arbeta kvällar och helger. Svenska Seglarförbundet är anslutna till kollektivavtalet - Arbetsgivaralliansens Idrott.

Så här söker du jobbet!
Sök genom att maila ett personligt brev (max 1 A4) och ditt CV till This is a mailto link

 

Har du frågor om jobbet så kan du kontakta:
Theres Wolgast, Svenska Seglarförbundet, This is a mailto link eller 08-459 09 96
Jamie Spörndli, Svenska Motorsportförbundet, Svemo, This is a mailto link eller 08-699 65 46
Dag Johansson, Svenska Kanotförbundet, This is a mailto link eller 070-37 25 448
Oscar Wersäll, Svenska Isseglarförbundet, This is a mailto link eller
Joachim Brischewski, Svenska Roddförbundet This is a mailto link eller 08-6996435

Sista ansökningsdag för tjänsten är 25 juni 2021.

Välkommen att bli en del av svensk idrott och vattensporterna!

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info