Hoppa till sidans innehåll

Satsa på parasegling i klubben

24 MAJ 2021 16:18
Svenska Seglarförbundet (SSF) vill ge fler chansen att utöva segling genom både träning och tävling. Därför är det nu möjligt att söka verksamhetsstöd från SSF för att starta upp eller utveckla paraverksamhet i er klubb.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2021 16:18

SSF vill stötta klubbars utveckling av parasegling. Numera finns det ett verksamhetsstöd som ska möjliggöra för klubbar att satsa på att vidareutveckla eller starta upp paraverksamhet. 

Målet med stödet är att möjliggöra för fler seglare med funktionsnedsättning att utöva segling kontinuerligt i form av både träning och tävling. Det kan både vara en nystartad verksamhet eller för klubbar som vill förbättra möjligheterna för redan aktiva paraseglare. Det är även möjligt att söka stöd för anpassningar till följd av Covid-19 pandemin, som t.ex. extra ledare för att kunna erbjuda mindre grupper. Aktiviteter som syftar till att nu eller på sikt inkludera paraseglare i klubbens ordinarie verksamhet ses som positivt. 

Målgruppen är paraseglare i alla åldrar som har en rörelsenedsättning, synnedsättning eller en intellektuell funktionsnedsättning. 

- Det känns kul att gå ut med det här stödet till klubbar. Vi ser verkligen fram emot att få in många ansökningar och kunna hjälpa klubbar att erbjuda mer parasegling. Ett långsiktigt mål är att se paraverksamhet som en ordinarie del i många klubbar, spridda över hela Sverige, säger Eva Forslund som vikarierar för Karin Knigge i paraseglingsfrågor på SSF:s kansli. 

Klubben kan söka verksamhetsstöd upp till 15 000 kr fram till sista ansökningsdag 30 juni. Ansökningsformuläret finns på SSF:s hemsida under Parasegling.

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info