Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Så här följer du OS-seglingarna

29 JUN 2021 13:02
Från 25 juli till 4 augusti ska de olympiska seglingarna avgöras i Enoshima och på Sagami Bay ett par mil sydväst om Tokyo. Här hittar du all information om vårt OS-lag, klasserna och hur du kan följa OS på bästa sätt.
  • Uppdaterad: 25 JUL 2021 17:02

Bild: OS-hamnen i Enoshima med Sagami Bay där OS-seglingarna drar igång 25 juli. Foto: Sailing Energy

Med vår OS-folder har du den viktigaste informationen om OS-seglingarna och där hittar du också länkar till sändningar och andra siter där resultat och annan info .

Här kan du ladda ner OS-foldern (pdf)

OS-nyheter på webben
I vårt nyhetsflöde på svensksegling.se publicerar vi nyheter och OS-resultat löpande och vi hoppas få med citat och upplevelser från våra OS-seglare och förbundskaptenen.

Du hittar info om seglarna (samma som i OS-foldern) även på SWE Sailing Teams sida på vår webb här.

SWE Sailing Teams sociala kanaler
Följ vår SWE Sailing Team på sociala medier Instagra @swesailingteam och Facebook @swesailingteam så får du dagliga uppdateringar och kan heja fram dem direkt.

Lite info om Enoshima:
Under senare år har Enoshima arrangerat för-OS, världscupseglingar och ett par världsmästerskap. Och flera svenskar trivs i Enoshima.
Vid för-OS i augusti 2019 vann Jesper Stålheim guld i Laser och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström seglade hem ett silver i 470. Några veckor innan hade Anton och Fredrik vunnit ett VM-brons just i Enoshima.

För Jesper Stålheim har den lilla ön blivit något av en favoritplats.
– Guldet på för-OS får jag nog se som min största seger i karriären. Det var så otroligt skönt att sätta samman en hel regatta på det sättet, säger Jesper som tillbringade närmare sju veckor i Enoshima under 2019 för att träna och för att segla både VM och för-OS.

– Jag trivs verkligen jättebra i Enoshima. Det är en väldigt bra arena. Toppenbra till och med. Bra klubb och bra stad, säger han och fortsätter:

– Det är kul seglingsförhållanden med stora vågor. När det blir riktigt tekniskt är erfarenhet bra att ha. Jag trivs i vågor och det brukar premiera oss som varit
med länge.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info