Hoppa till sidans innehåll

Passa på att gå regelkursen

09 APR 2021 15:44
Vår grundkurs i kappseglingsregler är nu uppdaterad enligt den nya regelboken KSR 2021-2024 och du kan nu enkelt fräscha upp dina regelkunskaper direkt online. Kursen kostar 300 kronor och ditt login är inte tidsbundet.
  • Uppdaterad: 09 APR 2021 15:44

I tider där vi möter våren som skapar sug efter segling och gemenskap på klubben men samtidigt måste hålla på restriktionerna som är en följd av pandemin så vill vi passa på att tipsa om en av våra tre webbutbildningar, nämligen Grundkurs i Kappseglingsregler.

Du kan göra kursen på egenhand eller som en digital-lärgrupp på klubben.

Kursen är framtagen tillsammans med SISU Idrottsböcker och en av våra mest erfarna domare Claes Lundin, som själv medverkar i kursen. Den kostar 300 kr och med ditt login har du tillgång till kursen hur mycket och länge du vill. Har du varit med om en regelsituation på en regatta kan du ta hjälp av kursen och lära mer.

Du köper kursen via SISUs Idrottsböckers webbshop här.

Kursen är en grundläggande kurs om såväl kappseglingsreglerna som de övriga allmänna regler och villkor som gäller för svensk segling. Den är lämplig för alla som kappseglar på blå och röd nivå och som mer ingående vill sätta sig in i de regelverk som gäller, men också för den som vill bli funktionär eller ledare i segelsporten.

Regelprov
Vill du få ett kvitto på att du kan kappseglingsreglerna gör du vårt regelprov. Ett godkänt prov ger också behörighet till att gå andra utbildningar som tränare eller domare blå. Under provet kan du ta hjälp av kappseglingsreglerna i bokform eller digitalt på datorn eller i World Sailings telefon-app.

Läs mer och köp regelprovet här.


Utöver dessa har Svenska Seglarföbundet två webbutbildningar till som du kan göra på egenhand eller som en digital-lärgrupp på klubben, Förarintyg för Fritidsbåt och Seglingens Ledarskap Grund.

 

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info