Hoppa till sidans innehåll

Övningsbanken ger inspiration till träningen

08 MAJ 2021 07:00
Behöver du inspiration inför nästa träningspass eller vill du dela med dig av dina favoritövningar? Då ska du besöka Övningsbanken, svensk seglings digitala databas för träning på alla nivåer.
  • Skapad: 08 MAJ 2021 07:00

Övningsbanken är ett verktyg för instruktörer och tränare som både ska inspirera till nya idéer och förenkla planeringen av ett träningspass. Via mobilen eller surfplattan är det enkelt att ta fram nivåanpassade övningar till sina träningar. Det går också lätt att bidra med egna favoritövningar vilket gör sidan levande och skapar ett utbyte av idéer mellan ledare.

Hur använder jag övningsbanken?
Seglingspassets övningar plockas enkelt fram och visas på genomgången eller ute på vattnet. Övningsbanken är en gratistjänst som innehåller sökbara och filtrerbara övningar efter ett antal parametrar som exempelvis teknik, taktik, vindstyrka och nivå. Övningarna presenteras med namn, syfte och en beskrivande text för hur de ska genomföras. Även bilder, skisser och filmer kan läggas in som ytterligare beskrivning av övningen. När du hittat en passande övning kan du skriva ut den.

För att söka och titta på övningar krävs det ingen inloggning - övningsbanken är öppen för alla.

Lägg in dina favoriter i Övningsbanken
Övningsbanken fylls på kontinuerligt. Tränare och instruktörer kan lägga in sina favoritövningar för grön, blå och röd nivå i övningsbanken. På detta sätt kan tränare dela med sig av sina kunskaper och idéer och inspirera sina tränarkollegor runt om i landet. Vem som helst kan skapa en användarprofil genom att registrera sig med namn, klubb och e-post. Ett lösenord skickas automatiskt till din e-postadress och sedan är det bara att sätta igång. Övningarna läggs in via en mall med ett specialbyggt ritverktyg som gör att alla övningar presenteras på ett konsekvent sätt. När du är klar skickar du din övning till granskning och en redaktör lägger upp den på sidan. Du kan också välja spara utkast och fortsätta skriva vid senare tillfälle.

Varför en digital övningsbank?
Övningar och modeller för seglingsträning finns i mängder, men hittills har de inte varit samlade på ett bra och lättillgängligt sätt. Svenska Seglarförbundets övningsbank bidrar till högre kvalité på seglingsträningen genom att tränare och instruktörer enkelt kan plocka fram nivåanpassade och pedagogiskt uppbyggda övningar till sina träningspass. Självklart kan även övningsbanken användas av föräldrar, seglare eller andra som vill ha tips på bra seglingsövningar.

Här hittar du svensk seglings övningsbank:
http://ovningsbanken.svensksegling.se/

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info