Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joao Costa Ferreira

Olivia och Lovisa jagar pallplats på EM

04 MAJ 2021 19:56
Olivia Bergström och Lovisa Karlsson fortsätter att imponera på 470-EM i portugisiska Vilamoura. Två race på tisdagen resulterade i en sjätte och en femte plats. I totalen är de nu femma, endast sex poäng från pallen.
  • Skapad: 04 MAJ 2021 19:56

- Idag var det sjöbris och lite starkare vindar än igår, vilket innebar fri pump. Idag lyckades vi hålla det enkelt runt banan. Vi tog möjligheterna som fanns och seglade snabbt där emellan, berättar Lovisa.

Om det svenska damlaget hade en bra dag, så var det lite tyngre för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. I dagens första race blev de sjua men i det andra blev det en tjuvstart och därmed tappade de från fjärde plats till att ligga åtta efter sju race av totalt tolv på EM.

- Lätt vind idag igen och en sak var säker. Vi  ville vara offensivare i starterna – men en skruv lite för långt åt det hållet, som resulterade i en tjuvstart med minsta marginal i dagens andra race, vilket är kostsam, berättar Anton och fortsätter:

- Det är en nyckfull vind som vi inte har blivit helt kompis med ännu. Nu gäller det att fortsätta tro på vår process och avsluta de tre resterande dagarna på vår bästa nivå.

Även om det går lite trögt för Anton och Fredrik så kan Anton ändå glädjas över Olivia och Lovisas framfart i tjejernas jakt på en OS-plats.

- Det är riktigt skoj att se hur stabilt våra svenska tjejer seglar, säger Anton.

Även Fredrik Bergström är inne på det här med nyckfulla vindar och en del strategiska missar.

- Det är inte så stora skillnader i fart vilket gör att strategin och taktiken blir väldigt avgörande. Vi seglar inte helt korrekt och får betala för våra misstag tyvärr. Men vi kan det här och behöver bara göra några små justeringar. Vi ser fram emot morgondagen, säger Fredrik.

 

För mer information besök 2021 470 Class Open European Championship

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info