Hoppa till sidans innehåll

Mästarnas Mästare blir Seglingens Mästare 2021

20 MAJ 2021 05:00
När det årliga, prestigefyllda mästarmötet mellan årets SM-vinnare i segling drar igång i Marstrand 9-10 oktober blir det under nytt namn, Seglingens Mästare.
  • Skapad: 20 MAJ 2021 05:00

Sedan 2006 har Mästarnas Mästare i segling genomförts årligen och korat totalt 15 mästare. Det har inte bara blivit ett av Sveriges mest prestigefyllda event utan också en uppskattad årlig säsongsavslutning när seglare möts över klassgränserna, oavsett ålder eller kön och får tävla, umgås och fira årets bästa svenska prestationer under regattamiddagen.

Men sedan SVT startade sitt allt mer populära programformat Mästarnas Mästare 2009 har det varit svårt att undvika sammanblandningar och framför allt för rättigheter att visa TV-produktioner där tablånamnet krockat.

- Därför väljer vi nu att justera namnet till Seglingens Mästare och passar på att anpassa logotypen till förbundets nya grafiska profil. Det ger en starkare koppling mellan förbundet och evenemanget och vi blir tydligare externt i det vi gör, säger Marit Söderström Nord, kommunikationsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

I och med att Seglingens Mästare är så populärt har SSF uppdaterat villkoren för att delta på regattan.

- I år koras över 60 svenska mästare inom segling, det är fantastiskt att se alla aktiva klasser runt om i landet men det utgör också en utmaning för oss som arrangör, säger Isabelle Lindsten, projektledare. Trycket på deltagarplatserna är högt och det är många som vill vara med och fightas om titeln som Seglingens Mästare.

Totalt kan 40 besättningar delta, 36 svenska mästare och fyra wild cards. Därför ställer SSF nu krav på att man som svensk mästare ska anmäla sig till Seglingens Mästare inom två veckor efter sitt SM. Anmäler man sig därefter blir man placerad på väntelista.

En annan nyhet inför årets regatta är kraven på de deltagande besättningarna. Ansvarig ombord (behöver inte vara rorsman) på den båt som vunnit sitt svenska mästerskap bjuds in till Seglingens Mästare. Hen ska ta med sig minst 50 % av den besättning som var ombord på det svenska mästerskapet (dock består besättningen på Seglingens Mästare av totalt fyra personer). Läs mer om detta i den officiella inbjudan här.

Om du inte vinner ett SM i år men ändå vill vara en del av eventet så hoppas vi på ett förbättrat Coronaläge där publik tillåts på Marstrands klippor. Självklart sänder vi också live hela helgen med expertkommentatorer, intervjuer och mycket mer.

Följ Seglingens Mästare på Facebook här.
All info om Seglingens Mästare hittar du här.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info