Hoppa till sidans innehåll

Lyckad start för nya nätverket

26 MAJ 2021 07:00
Den 18 maj hölls den första träffen för Svenska Seglarförbundets nya nätverk Segling för alla oavsett bakgrund. Det var ledare ifrån tio klubbar med en spridning ifrån Örnsköldsvik i norr till Simrishamn i söder.
  • Skapad: 26 MAJ 2021 07:00

Det blev en lyckad start för det nya nätverket som vänder sig till ledare ute i klubbarna som vill ge fler människor med utländskbakgrund möjlighet att segla. Nätverket är tänkt att passa såväl de ledare som redan aktivt arbetar med frågan men också de ledare som ”bara” är nyfikna.

Under första träffen delade Axel Krantz Vesterberg med sig av erfarenheterna ifrån GKSS (Göteborgs Kungliga Segelsällskap) projekt Vattenvana.

-Det bästa med GKSS Vattenvana för mig är gemenskapen och att få vara en del av deltagarnas utveckling och resa. Från att sätta sig i en segelbåt för första gången till att segla på egen hand, utveckla sina kunskaper för att sedan själv arbeta som instruktör säger Axel. Men det viktigaste är som sagt gemenskapen och att få till en trygg miljö där alla vågar prova fortsätter han.

Axel kommer att vara med och hålla även i kommande nätverksträffar. Innehållet i de träffarna kommer att formas efter de önskemål och behov som kommer upp under träffarna.

Under hösten kommer det även att finnas möjlighet att få ”kom-igång-hjälp” för intresserade klubbar. Det kommer vara stöttning både i form av mentorskap men också ett bidrag för att täcka uppstartskostnader.

Är du intresserad av att delta i nätverket?

Nästa träff är den 15 juni kl.18:30-20:30 och har temat ”hur kommer man igång och hur når man ut till målgruppen”.

Du kan redan nu anmäla dig via denna länk. https://www.svensksegling.se/Utbildning/anmalanochkurskalender?eventid=1503769&sisuorgid=78

Här kan du läsa mer om bakgrunden till nätverket. https://www.svensksegling.se/forklubbar/natverkseglingoavsettbakgrund/

För mer information kontakta Theres Wolgast (This is a mailto link) på Svenska Seglarförbundets kansli.

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info