Hoppa till sidans innehåll

Lättnader från 1 juni

12 MAJ 2021 22:15
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har idag meddelat lättnader för idrotten från 1 juni. Detta innebär att vi då kommer kunna börja genomföra kappseglingar med fortsatt vissa restriktioner vad gäller genomförande och deltagarantal.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2021 22:15

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har idag meddelat att vissa justeringar i den s.k. begränsningsförordningen och i FHM’s föreskrifter kommer att gälla från och med 1 juni. Konkret innebär justeringarna att det blir tillåtet att arrangera mindre cuper eller tävlingar för barn och unga såväl inomhus som utomhus. Detsamma gäller för tävlingsidrott i mindre skala för vuxna utomhus. Även lägerverksamhet kommer att vara tillåten från 1 juni. 

Vi kommer alltså kunna börja hålla våra efterlängtade kappseglingar från 1 juni, men med fortsatt vissa restriktioner vad gäller genomförande och deltagarantal. Det mest sannolika är att en begränsning om 150 tävlingsdeltagare kommer att gälla från och med 1 juni och över sommaren eller till dess smittläget lättar väsentligt.

Fram till och med 1 juni råder dock fortsatt tävlingsförbud.

För ytterligare information hänvisar vi till vår informationssida om corona

Skribent: Marie Björling Duell
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info