Hoppa till sidans innehåll

Kite tas bort från SM-veckan i Halmstad

16 APR 2021 14:52
Styrgruppen för SM-veckan har beslutat att ta bort Kite och åtta andra idrotter från programmet. Svenska Kiteförbundet arbetar nu på att hitta en annan lösning för SM i Kite 2021.
  • Skapad: 16 APR 2021 14:52

Bild: Hannah Eriksson från Uppsala Segelsällskap under SM i kite 2020 Foto: Arvid Söderholm

Ett besked om ett genomförande av SM-veckan skulle ha getts idag (16 april) men nu väljer styrgruppen att skjuta upp beskedet. Anledningen är bland annat att avvakta hur smittspridningsläget utvecklas.

- Genom att skjuta på ett beslut och reducera antalet idrotter ger det oss större möjligheter att kunna genomföra en SM-vecka. Då flera SM-tävlingar varit planerade att genomföras på centrala och lättillgängliga platser i Halmstad där det inte går att kontrollera tillflödet av publik, har vi i styrgruppen fattat beslut om att ta bort de idrotterna från programmet, säger Per Bergljung, evenemangsansvarig SM-veckan, Riksidrottsförbundet.

Målet - hitta ny lösning för SM 2021
Förberedelserna för SM i Kite har pågått en längre tid där Svenska Kiteförbundet och flera klubbar varit involverade som Åsa Surfklubb och Halmstad Segelsällskap.
- Såklart jättetråkigt att det inte blir av men vi kommer att arbeta på att hitta en annan lösning där målsättningen är att genomföra ett SM 2021, säger Peter Ingerstam som är ordförande i Svenska Kiteförbundet. Vi har ett första OS i Kite 2024 och flera åkare som vill satsa långsiktigt så det är viktigt att kunna få till ett SM.

De idrotter som tas bort från SM-veckanprogrammet i dagsläget är segling (kite), beach ultimate frisbee, frisbee allround, aquabike, rodd, kanot, stand up paddle (SUP), beachvattenpolo och discgolf. Antalet idrotter kan ytterligare komma att reduceras utifrån pågående dialog med berörda myndigheter. 

Styrgruppen för SM-veckan har även beslutat att SM-veckan i Halmstad ska vara publikfri vid ett eventuellt genomförande. De idrotter som inte kan ingå i SM-veckan är de där organisationen inte kan upprätthålla de direktiv som myndigheter anger under rådande omständigheter. Samtliga är kontaktade.

Läs hela pressmeddelandet här.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info