Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joao Costa Ferreira

Josefin och Jesper på väg mot OS-formen

21 APR 2021 20:25
Efter tre dagars kvalsegling av OS-kvalet i Vilamoura ligger Josefin Olsson på åttonde plats i Laser Radial när finalseglingarna nu startar. Även Jesper Stålheim är bra med i herrklassen och ligger på tolfte plats - endast 13 poäng från pallen.
  • Skapad: 21 APR 2021 20:25

Regattan är sista chansen för några nationer att knipa en OS-plats. Det problemet har varken Josefin eller Jesper som redan är OS-klara. Men tävlingen är ändå viktig i jakten på tävlingsrutin och OS-form då regattor med bästa tänkbara motstånd inte duggar tätt i dessa pandemitider.

Josefin hade en lite trög första dag i Vilamoura med en elfte och en 16:e plats. Men tisdagen gick bättre då hon blev nia och sjua – och onsdagen ännu ett snäpp bättre med en sjätte och en sjunde plats.

- Det har varit svåra förhållanden i kvalserien och jag är nöjd med att min segling har varit stabil, där jag har kunnat klättra placeringar runt banan. Inför finalen behöver jag få till starterna bättre så jag kan vara med från början och hitta rätt första skiftet. Det ska bli kul med finaler imorgon, berättar Josefin.

Totalt deltar 89 damer i Laser Radial-klassen. Från och med torsdagen seglar den övre halvan mot varandra i de sex race som är kvar och som ska seglas med två race per dag under torsdag, fredag och lördag.

Samma sak gäller i herrklassen där totalt 139 har kvalat. Jesper har blandat fantastiska resultat med några lite sämre seglingar. Det började lite trevande på första dagen med en 13:e och en 35:e plats. Dag två blev desto bättre med en sjätteplats och en seger. Och även den tredje dagen blev det en spik för Jesper i första racet och en 17:e plats i det andra.

- Jag är nöjd med vissa delar. Men jag har varit lite för ojämn i många delar av min segling för att vara helt nöjd. Men kul att spika två race såklart, säger Jesper och fortsätter:

- Det blir viktigt att hitta fria spår nu i finalen. Så starten och arbetet innan starten för att bestämma vilken typ av förhållanden det är och vad som är prio blir ännu viktigare.

Emil Bengtson ligger på 59:e plats vilket innebär att han hamnar på den övre halvan och får segla mot de bästa under resten av tävlingen. Wilhelm Kark ligger på 88:e plats och i Laser Radial är Maja Hansson-Mild på 63:e plats i totalen.

 

För mer information besök http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race/text/2021-ilca-vilamoura-european-continental-qualification-en

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info