Hoppa till sidans innehåll

Johanna på klubbesök hos Sandvik

06 JUL 2021 13:50
I 80 år har Sandviks Kappseglingssällskap fostrat seglare på Västkusten. Detta genom att erbjuda segling i en rad olika båttyper och nu vill dem börja kappsegla!
  • Uppdaterad: 06 JUL 2021 13:50

Sandviks Kappseglingssällskap grundades år 1941 och har sedan dess bedrivit en fin verksamhet ute i Torslanda, som bland annat fostrat många duktiga seglare. Idag har klubben mest seglarskola på somrarna och träningar för klubbens egna seglare på kvällarna, men dem vill även komma i gång med lite kappsegling. För att hjälpa dem med detta var Johanna Bergqvist, klubbkonsulent på västkusten, på besök en kväll förra veckan.  Johanna höll i teori och praktik om hur man kan anordna en enkel kvällskappsegling. 

I Sandvik finns en rad olika klubbägda jollar – allt från 2-kronor, Optimister, F2R till Stortriss – som ungdomar och vuxna får välja mellan när dem kommer ner på kvällsträningarna. Detta ökar tillgängligheten till idrotten då man inte behöver köpa en egen båt och det blir även en härligt familjär stämning på klubben då man gemensamt ansvarar för båtarna.  

- Jag tycker det är jätteroligt att de har så många olika båtar man kan prova i klubben. Det är nyttigt som seglare att få prova på olika båttyper. VI tror att det gör att fler fortsätter segla under en längre tid och inte slutar när de vuxit ur en båt. Säger Johanna. 

Svenska Seglarförbundets vision är att segling ska vara tillgängligt för alla. Ett sätt att nå det är genom klubbägda båtar och det finns därför möjlighet för klubbar att ansöka om båtbidrag till sin verksamhet. Mer om möjligheten till båtbidrag finns att läsa på vår hemsida under “För klubbar”: https://www.svensksegling.se/forklubbar/Administrationochbidrag/Idrottsmedel/ 

Som klubbkonsulent har man en rad olika arbetsuppgifter, där en del är just klubbesök och att stötta klubbarna i distriktet. Har ni klubbfrågor eller något ni behöver hjälp med? Kontakta er klubbkonsulent.  

Västkusten: This is a mailto link 
Stockholm: This is a mailto link 
Skåne: This is a mailto link 
Centralt: This is a mailto link 

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info