Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Lundin

Fullspäckat år för U25 projektet

10 MAJ 2021 09:09
För att öka engagemanget hos våra unga ledare i landet erbjuder U25 projektet ett brett program 2021 från digitala inspirationsföreläsningar i början av sommaren till att avsluta året med en J70 clinic och eget spår på Seglarträffen.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2021 09:09

Bild: U25 clinic på KSSS hösten 2020 med segling och ledarutbildning.

U25 projektet är ett ungt projekt av ungdomar för ungdomar - vars huvudsyfte är att få fler ungdomar att vilja engagera sig i sin segling. En stor del i detta arbete är att visa vilka möjligheter som finns för fortsatt segling efter att man vuxit ur sin nuvarande båtklass. Föreläsningarna kommer därför bestå av två delar - en inspirerande del och en del om hur man går tillväga för att starta upp denna gren i sin hemmaklubb.

Med oss har vi både några av Sveriges skickligaste seglare - och proffs på hur man får sin röst hörd och gör skillnad i sin klubb. Först ut är sprintsegling med Sandra Sandqvist och Annika Carlunger, därefter matchracing med Johnie Berntsson och Andreas Landahl och avslutningsvis vind foiling med Johanna Hjertberg och Lisa Wermelin.

Efter sommaren kommer vi sedan sätta ihop en projektgrupp av unga intresserade - som tillsammans med oss - kommer planera för vår J70 clinic i slutet av oktober. Syftet med detta är att öka engagemanget hos våra unga ledare och ge dem erfarenhet av att jobba i projekt. I förhoppning om att så ett frö för fortsatt engagemang framöver.

Avslutningsvis kommer vi ha ett eget spår på Seglarträffen i november, där vi bland annat tillsammans med ungdomarna i landet kommer att bestämma hur U25 projektet ska kunna leva vidare nästa år med nya unga förmågor som driver det. 

Håll utkik efter mer info gällande föreläsningarna och uppdateringar kring projektet i U25s Facebook grupp.

Anmälan till den första föreläsningen är redan öppen. Följ denna länk för att anmäla dig nu på en gång.

Kort om U25 projektet 
Vi vill ge unga ledare de verktyg de behöver för att göra sin röst hörd och engagera sig i demokratiska processer. Vi strävar efter att beslutsfattare – oavsett om det är på klubb, distrikts eller förbundsnivå - ska spegla åldern på de aktiva i verksamheten 

Läs mer om projektet

Skribent: Johanna Bergqvist
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info