Hoppa till sidans innehåll

Certifierade seglarskolor kan utfärda Seglarintyg 1 och 2

19 MAJ 2021 09:12
Vi vill påminna alla våra klubbar som är certifierade seglarskolor om möjligheten att utfärda Seglarintyg 1 och 2, i den blå boken till era vuxna seglarskoledeltagare. Det ger eleverna möjlighet att fortsätta segla och hyra båt efter avslutad kurs.
  • Skapad: 19 MAJ 2021 09:12

Foto: Svenska Kryssarklubben

En SSF-certifierad seglarskola har möjlighet att bli auktoriserad av Nämnden för båtlivsutbildning (NFB) för att kunna utfärda Seglarintyg 1 och 2. I kursplanen för SSF seglarskola för vuxna ingår målen för Seglarintyg 1 & 2. Seglarintyg 1 uppfylls med kursplan för Nybörjarkurs Kölbåt och Seglarintyg 2 uppfylls med kursplanen Fortsättningskurs Kölbåt.

Många vuxna vill gå seglarskola för att få de så kallade Seglarintygen. Det ger eleverna en bred möjlighet att fortsätta att segla och hyra båt efter avslutad kurs. Att lyfta möjligheten till att ta seglarintyg 1 och 2 på klubbens vuxenseglarskola är därför ett bra marknadsföringsverktyg.

Ta kontakt med Nämnden för båtlivsutbildning för att bli auktoriserad som förhörsförrättare för de två intygen. Det är upp till seglarskolan att utse personer som ska ansvara för de teoretiska och praktiska proven, samt registrera intygen.

Läs mer i guiden för SSF Seglarskola eller kontakta This is a mailto link så berättar vi mer.

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info