Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joao Costa Ferreira

Anton och Fredrik på jakt efter EM-medalj

05 MAJ 2021 19:52
Med två dagar och tre race kvar av 470-EM har Anton Dahlberg/Fredrik Bergström avancerat till en fjärde plats efter två stabila race på onsdagen, där de blev fyra och tvåa, det vill säga bra mycket bättre än igår då hade en tjuvstart och en sjua.
  • Skapad: 05 MAJ 2021 19:52

- Idag gick det bättre. Första racet var ett ”kämparace” hela vägen över mållinjen. Riktigt tight hela vägen och vi kämpade för varje meter. Andra racet likaså. I alla fall  första halvan, sedan lyckades vi skaffa oss ett grepp om andraplatsen. Självklart ville vi förbi ettan också. Men han var för långt före tyvärr, berättar Fredrik.

Med hela världseliten på plats så är det många stenhårda race i detta öppna europamästerskap. Anton och Fredrik har bara sju poäng upp till bronsplatsen och med två race på torsdagen och ett på fredagen, då det är dubbla poäng som gäller, så har de fortfarande goda möjligheter att knipa en EM-medalj.

Dock kan det bli svårt att nå högst upp och ta sitt tredje raka EM-guld - som blir fallet om de lyckas vinna.

Samtidigt som de svenska herrarna hade en lyckad dag var det lite jobbigare för Olivia Bergström/Lovisa Karlsson som hade en 17:e och en åttonde plats. I totalen tappar de från femte till sjätte plats. Men de har fortfarande bra häng på besättningarna närmast framför.

- Första racet idag var väldigt tungt där vi inte riktigt fick till taktiken och tappade i tighta situationer. Men vi lyckades fokusera om till race två där vi i stället plockar placeringar under hela racet. Imorgon tar vi ett race i taget och kämpar för varje meter, säger Lovisa.

 

För mer information besök 2021 470 Class Open European Championship

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info