Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joao Costa Ferreira

Max jagar EM-medalj

15 APR 2021 19:52
Inför sista dagen av EM i Finnjolle har Max Salminen siktet inställt på en EM-medalj. Men då måste det mesta stämma i fredagens två sista race. Kanske räcker det att kopiera torsdagens resultat då det blev en andra och en nionde plats.
  • Skapad: 15 APR 2021 19:52

- Klart bättre dag idag. Mer regelbundna korta vindskift, så fler slag per kryss. Det handlade om att lita på kompassen och komma in i rytmen i skiften. Det lyckades jag bra med och hade bättre placering vid första kryssmärket jämfört med tidigare dagar. Det gör resten av resan så mycket lättare. Och jag har fortfarande mycket bra fart runt banan, berättar Max.

På den fjärde och näst sista dagen av EM bjöd vattnet utanför Vilamoura på lite mer vind än tidigare under veckan. Då trivdes Max som seglade upp sig från elfte till sjätte plats i totalen.

På fredagen avslutas finnjolle-EM med två race. Vindprognosen lovar lätta vindar runt 3–4 m/s. Max har 16 poäng upp till bronsplatsen. Det är en bit – men långt ifrån omöjligt.

- Det är mycket tätt i totalen så jag har chansen på en medalj. Men då måste jag ha en riktigt bra dag imorgon, säger Max Salminen.

För mer information besök https://2021.finneuropeans.org/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info