Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joao Costa Ferreira

Josefin vann silver i OS-kvalet

24 APR 2021 18:05
Josefin Olsson seglade hem en silvermedalj när det sista OS-kvalet i Laser, inför Tokyo, avgjordes i Vilamoura på lördagen. Josefin seglade rutinerat och bevakade sin placering och tog andraplatsen med en betryggande marginal.
  • Skapad: 24 APR 2021 18:05

Däremot hade Josefin en bra bit upp till danska Anne-Marie Rindom, som inte ens behövde komma till start i sista racet. Guldet var redan bärgat.

- Jag är nöjd med veckan, speciellt att jag varit så jämn och seglat bra i flera olika förhållanden. Det är jättekul och viktigt att få en bra avstämning nu. Jag känner att jag tagit kliv på flera områden. Så kul att få visa det, berättar Josefin.

Med tre månader kvar till OS är andraplatsen, i bästa tänkbara konkurrens, ett bra kvitto på att formen är där. Samtidigt vet Josefin vad hon behöver träna på.

-  Det finns mer att hämta och att jobba på. Jag behöver jobba vidare på starterna  och ibland våga lite mer, säger Josefin som nu måste försöka behålla formen och även få till mer tävlingsrutin.

- Vi kommer försöka få till mer racing framöver. Framför allt för att kunna jobba på starterna, säger hon.

Josefin är redan OS-klar. Det är även Jesper som slutade på tolfte plats efter en vecka där han blandat segrar och pallplatser med lite mer blygsamma placeringar. På lördagen slutade han på nionde och 26:e plats i de två racen.

- Jag är inte nöjd. Jag har inte haft någon vidare kraft i kroppen de senaste dagarna och trots bra möjligheter att vara bra på första kryssmärket har jag inte klarat av det. Det känns som att sjukdomen jag hade förra veckan inte direkt har hjälpt till där.

Precis som Josefin så vet Jesper vad han måste förbättra.

- Starterna behöver bli bättre. Eller kanske framför allt maxfarten direkt efter starten där jag ofta blir rullad eller låst. Samtidigt tar jag med mig att när jag väl är däruppe så är jag snabb nog att slå de bästa.

Förbundskapten Magnus Grävare har givetvis följt Josefin och Jesper noga under veckan. Och han är nöjd.

- Jag tycker det ser riktigt lovande ut. Jag förstår att Jesper är lite missnöjd. Men jag tror att han kommer att vara nära toppen när han är i bättre fysisk form. Både Jesper och Josefin är mer allround än många av deras konkurrenter och verkar ha hög toppfart. De är inte heller nöjda utan vill mer, säger Magnus.

När det gäller övriga svenskar i tävlingen så slutade Emil Bengtson på 61:a plats och Wilhelm Kark blev 82:a. I Laser Radial kom Maja Hansson-Mild på 73:e plats i totalen.

 

För mer information besök http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race/text/2021-ilca-vilamoura-european-continental-qualification-en

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info