Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Jesper vann tredje racet i OS

26 JUL 2021 17:58
Jesper Stålheim och Josefin Olsson svarade för mycket fina prestationer under andra dagen av OS-seglingarna i Laser och Laser Radial. Jesper hade en turbulent dag men i måndagens andra race höll det hela vägen och han var först i mål.
  • Skapad: 26 JUL 2021 17:58

Josefin avancerade från 26:e till nionde plats i totalen i Laser Radial. Hon inledde med att bli 34:a och 15:e båt första dagen men på måndagen seglade hon in som åtta och fyra i de två racen.

Jesper gick från 22:a plats till att ligga femma – mycket tack vare en seger i måndagens andra race.

Enoshima fortsätter att bjuda på lätta vindar och för Jesper blev det en omtumlande dag. Och allra bäst var måndagens andra race där han var först i mål.

- Jag startade i lä då vinden var ganska vänster i starten. Dessvärre hann jag inte slå över innan vinden började vrida höger. Så det blev en jobbig kryss där höger betalade sig mycket. Jag gjorde en bra första läns och kom rätt i gaten och kunde komma ut mot högern på vad jag tyckte var en bra vinkel. Lyckligtvis valde alla som var före mig att gå mot vänstern så jag fick mycket leverage mot fältet. Så när vinden gick höger blev det helt plötsligt ett väldigt stort gain där jag kom runt toppen som etta. Jag bevakade mer eller mindre bara högersidan under tredje varvet då det kändes som att det var mer tryck där, berättar Jesper.

Jesper var även i ledningen i första racet men drabbades sedan av en del fadäser.

- Efter en väldigt bra första kryss kom jag helt ur rytmen på andra varvet. Sedan missbedömde jag layline och kom inte runt märket utan gick på. Sedan snurrade jag, kapsejsade och seglade en läns med rekordhög puls. Jag försökte lugna ner mig till sista varvet och intalade mig att jag fortfarande kunde plocka många båtar. Och det gick bra, säger Jesper som slutade elva i dagens första race.

- Det var otroligt jobbigt idag. Speciellt första racet med alla mina misstag. Trots att det egentligen inte var supermycket vind så var det förmodligen ett av de jobbigaste racen jag kört.

Jesper har nu seglat tre av totalt elva race. På tisdagen blir det troligen tre race och även om första dagen var en besvikelse så är Jesper nöjd med femteplatsen – endast tre poäng från en medaljplats.

- Generellt så är det få som har gjort tre bra race. Så det gäller att hålla ihop det resten av veckan. Imorgon, med tre race i eventuellt liknande förhållanden, kan bli otroligt viktig, säger Jesper.

 

 

Läs mer här: World Sailing | Tokyo 2020 Olympics Games - News

 

Information om svenskarna I OS: https://bit.ly/3iIG7vT

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info