Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Hjuvik vann i Allsvenskan

20 JUN 2021 20:04
Det var tjejerna som dominerade när första deltävlingen av årets Allsvenskan i segling avgjordes i Långedrag i helgen. Av de 18 klubblag som deltog hade fyra kvinnliga rorsmän. Och bäst av dem alla var Johanna Bergqvist och hennes team från Hjuvik.
  • Skapad: 20 JUN 2021 20:04

– Vi har verkligen haft jättekul. Och vi har börjat ta det lite lugnare. Vi försöker att inte göra det svårare än vad det är. Det har varit nyckeln för oss, då håller jag mig lite lugnare, säger Johanna Bergqvist, rorsman på Hjuviksbåten.

Hjuvik var endast en poäng före KSSS och även på stockholmarnas båt var det en tjej som höll i rodret – Sandra Sandqvist. Trea blev Sotefjordens SS på samma poäng som KSSS men med färre race-segrar.

Det har varit tre intensiva seglingsdagar i Långedrag. Oftast i lätta vindar men stundtals också i lite tuffare förhållanden.

Fredagen började med att en rejäl dimbank vällde in över tävlingsområdet. Men det gick att tävla – dock i lite gråare väder än vanligt. Och direkt blev det en kamp mellan de två vassa tjejerna Johanna och Sandra.

Fyra omgångar kunde genomföras på fredagen och när dagen summerades var det delat i topp mellan Hjuvik och KSSS, som hade två segrar och två andraplatser vardera.

När söndagens seglingar skulle dra  igång var det mycket vrid och alltför lätta vindar som dominerade. Till slut kunde en omgång med tre seglingar genomföras innan seglingsledningen beslutade att gå till finalseglingen, där de sex bästa lagen skulle göra upp om de främsta placeringarna.

Men tyvärr ställde vinden till det igen och två finalseglingar annullerades på grund av kraftiga vindvrid, innan tävlingsledningen tog beslutet att ställa in finalseglingen. Därmed bestod tabellen med Hjuvik som vinnare.

– Det var lite skönt att finalseglingen inte genomfördes, för det var så svårt på slutet, erkänner Johanna Bergqvist.

För Johanna, som till vardags seglar Match Racing på världstouren, var detta första tävlingen för året, och sämre start kan man ju få.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info