Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joao Costa Ferreira

Anton och Fredrik jagar medalj i finalen

06 MAJ 2021 20:02
Inför fredagens avgörande finalsegling på 470-EM jagar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström vidare mot en medalj. Efter torsdagens andra- och tredjeplats i de två racen och en fjärdeplats i totalen, har de stora chanser att ta en pallplats.
  • Skapad: 06 MAJ 2021 20:02

- En bra dag för oss, men det gick även bra för våra konkurrenter. Vi hade 4–5 m/s och fri pump, det vill säga riktiga ”kämpaförhållanden” och mycket fysiskt. Kul med tight medaljrace i morgon. Vi kommer helt klart att hålla koll på spanjorerna, men även på fransmännen. Mycket kan hända i ett medaljrace, säger Fredrik.

Anton och Fredrik ligger på samma poäng som sina träningskompisar, spanjorerna Jordi Xammar/Nicolas Rodriguez, som just nu är på bronsplats. Och det är bara sju poäng upp till silvret och 15 poäng till fransmännen som leder.

- Vi visste att vi måste leverera idag för att ha med medaljerna att göra – och vilken leverans. Förutsättningarna var kniven mot strupen och en ljummen sjöbris. Då gjorde vi två solida starter, seglade smart och fort vilket resulterade i  en tvåa och trea i mål, säger Anton och fortsätter:

- Nu har vi ett inspirerande läge för i morgon när medaljerna ska delas ut. Vår strategi är ännu inte lagd men en sak är säker, vi kommer ge allt och göra det svårt för våra konkurrenter. Tyvärr seglade fransoserna väl även idag vilket gör att guldet är långt borta - men inte omöjligt.

I damklassen kom Olivia Bergström/Lovisa Karlsson i väg mycket bra i torsdagens första race och rundade första märket som etta. Men de tappade något och i mål var de sjätte besättning i det första racet och i det andra blev de 14:e båt över mållinjen.

Svenskorna föll därmed en placering och inför medaljracet, där de tio bästa gör upp om medaljerna, är de sjua. Medaljerna är utom räckhåll för Olivia och Lovisa men detta EM är deras bästa mästerskap hittills. De kan avancera ett par placeringar och förhoppningsvis övertyga Sveriges Olympiska Kommitté att ge dem en OS-biljett.

- Vi är nöjda med att vi har kunnat knyta ihop säcken under regattan och att vi har hållit en hög nivå i flera race. Vi har tagit ett kliv framåt i taktik och strategi. Vi är även nöjda med vår fina båtfart på både kryss och läns, säger Lovisa och fortsätter:

- Vi är spända över att få segla vårt första medaljrace på ett mästerskap. Vi ska utnyttja möjligheten och gå på attack. Framför allt ska vi gå ut på vattnet och njuta.

 

För mer information besök 2021 470 Class Open European Championship

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info