Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Verksamhetsstöd för seniorverksamhet

16 OKT 2020 09:30
Från 2020 får idrottsrörelsen 20 miljoner kronor per år i två år av regeringen för att
genomföra en satsning på idrott för äldre. Målet är att utveckla verksamheten för seniorer. Nu kan ni som förening söka del av stödet.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2020 09:30

Vilka kan söka?
Idrottsföreningar som idag bedriver, eller sedan 1 januari 2019 bedrivit, idrottsverksamhet där personer 65 år eller äldre (65+) deltagit. Föreningen ska idag ha minst fem medlemmar som är 65+ och som deltar eller har deltagit i föreningens idrottsaktiviteter under samma tidsperiod. 

Hur ansöker föreningen om stöd? 
Ansökan görs i IdrottOnline, i applikationen Idrottsmedel. OBS! En ansökningsomgång mellan 1 oktober och 30 november 2020. 

Vad innehåller ansökan? 
Ansökan består av fyra delar. I den första delen besvaras några allmänna frågor. I den andra delen anges antalet aktiva äldre medlemmar som föreningen har idag och hur ofta föreningen anordnade idrottsaktiviteter som äldre personer deltog i under en given period. Den tredje delen består av en enkät som besvaras i en extern länk som finns i ansökan. Enkäten innehåller frågor om idrottsaktiviteter som föreningen anordnar och där äldre personer deltar. Den fjärde delen innehåller ett antal övergripande frågor om föreningens verksamhet för äldre medlemmar. Materialet kommer att användas i verksamhetsutvecklande syfte av berörda specialidrottsförbund samt Riksidrottsförbundet och RF-SISU distrikt.  Insamlat material kan också komma att användas för forskning.

Hur mycket stöd kan en förening få?
Alla föreningar som inkommer med fullständig ansökan och som uppfyller villkoren för stödet erhåller ett grundstöd på 3 000 kronor. Det totala stödet är 24 miljoner kronor. Grundstödet betalas ut löpande efter att ansökan har godkänts. Efter ansökningsperioden fördelas eventuellt återstående medel till samma föreningar. Denna extra fördelning blir i så fall ett rörligt belopp som baseras på de uppgifter föreningen anger i denna ansökan, enligt följande:
• Antal aktiva medlemmar inom målgruppen 
• Hur ofta föreningen bedrivit verksamhet för målgruppen 
• Antal olika typer av verksamhet (upp till tre) som föreningen bedrivit. 
Läs mer om stödet här 

Har ni ännu inte någon verksamhet för seniorer, men vill starta upp? Ansök då till Seglarförbundets projekt Segling hela livet genom att kontakta Oscar Johansson This is a mailto link 

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info