Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emelie

U25-hälsning från Norrköping Segelsällskap

29 DEC 2020 16:00
Som ett led i att utveckla seglingen, ledarskapet och engagemanget inom målgruppen U25 hade klubbar möjlighet att ansöka om ett projektbidrag för att genomföra en egen satsning för denna målgrupp. Här kommer en hälsning från Norrköping Segelsällskap.
  • Skapad: 29 DEC 2020 16:00

Generellt tycker jag att det blev en mycket lyckad sommar för ungdomsverksamheten på NSS. Vi hade rekordmånga deltagare på vårt seglarläger, och även rekordmånga ledare vilket var superkul och speciellt att det gick att anordna med tanke på Corona! En del av bidraget avsatte vi för att köpa in tröjor tröjor till alla ledare - så alla hade likadana utstyrslar. Vi satsade också på flera yngre förmågor som ledare vilket introducerade dem in i föreningslivet, flera av dem dök sedan upp på ungdomsdagen och har varit med på lördagsseglingarna. 

Klubben anordnade formellt en "ungdomsdag" på vilken det seglades c-55 och bjöds på hamburgare. På ungdomsdagen dök det upp lite drygt 20 ungdomar vilket vi anser som lyckat! Utöver den formellt anordnade ungdomsdagen har ungdomar vid flera tillfällen gått samman och lånat klubbens C-55or. Något mer som är värt att nämna är att alla klubbens C-55or har varit uppbokade i princip på alla lördagsseglingar, vilka är åtta stycken under sommaren, även trycket på andra båtar har varit väldigt högt under sommarens lördagsseglingar. Detta tror vi delvis öppnades upp i samband med ungdomsdagen. 

Däremot blev det extra seglarläger som jag initialt tänkt mig inte av, detta var på grund av att vi beslöt ganska tidigt i Corona-stadiet att vi inte trodde att det skulle gå att genomföra. När FHM senare ändrade sina riktlinjer var det svårt att planera lägret pga den korta tiden. Detta läger, som vi tänkte skulle rikta in sig på lite äldre ungdomar, skulle vara roligt att kunna anordna nästa sommar.

Hälsningar 
Fabian Winqvist, Norrköping Segelsällskap

Skribent: Emelie Lindström
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info