Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

U25-hälsning från Chalmers Segelsällskap

25 DEC 2020 16:00
Som ett led i att utveckla seglingen, ledarskapet och engagemanget inom målgruppen U25 hade klubbar möjlighet att ansöka om ett projektbidrag för att genomföra en egen satsning för denna målgrupp. Här kommer en hälsning från Chalmers SS.
  • Skapad: 25 DEC 2020 16:00

Under hösten 2019 var vi ett gäng studenter från Chalmers som saknade en aktiv kappseglingssatsning inom studentföreningen Chalmers Segelsällskap. Klubben hade under hösten köpt in en H-båt och vi insåg att detta skulle bli den perfekta plattformen för en kappseglinssatsning. Båten var i fint grundskick och men lite hårt jobbande under våren lyckades vi få till en båt som kunde konkurrera med de övriga i H-båts klassen. Med stöd från U25 utmaningen lyckades vi dessutom uppdatera segelgarderoben för att få ytterligare fart på kappseglingarna. Målet vi hade med satsningen var att inspirera andra studenter till seglingen och framför allt kappsegling. Vi var ett grundteam bestående av studenter från Chalmers, sedan bjöd vi in andra nyfikna studenter att vara med både på träningar och regattor. 

Regattor vi seglade under säsongen var klubbregattor i Göteborgsområdet, sedan seglade vi även Tjörn runt samt H-båt Sm i Stenungsund. Det är svårt att konkurrera med de gamla rävarna så någon pallplacering på SM blev det inte. Däremot har vi lärt oss en massa kunskaper och haft kul på vägen, förhoppningsvis även inspirerat andra till att kappsegla kölbåt. Troligtvis kommer även föreningens andra båt, en Express, tävlas mer av fler av föreningens medlemmar kommande säsong. Som ett extra roligt avslut på säsongen så var vi tre team från Chalmers som åkte till Stockholm på student-SM i segling som avgjordes i C55 klassen. Där lyckades ett av teamen knipa 2a-platsen vilket var mycket roligt för föreningen. 

Nu nalkas vintern och föreningens båtar lyfts snart upp på land. Då är det dags att ladda inför nästa säsong och vi ser fram emot många roliga seglingar.

/ Jesper Rönnebrand, Chalmers Segelsällskap


Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info