Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Svenska Seglarförbundet och Marstrand Yachts i nytt samarbete

17 NOV 2020 09:42
Svenska Seglarförbundet och Marstrand Yachts AB har inlett ett samarbete kring Allsvenskan Segling och Mästarnas Mästare. Samarbetet kommer att förstärka kappseglingarna, minska risken för tekniska avbrott och garantera högklassiga event.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2020 09:42

- För oss som arbetar med båtar och har havet som vår arbetsplats känns det både viktigt och roligt med ett samarbeta med Svenska Seglarförbundet och att kunna medverka till att utveckla segelsporten generellt, säger Peter Johansson, VD Marstrand Yachts och fortsätter:

- Det är en av årets höjdpunkter att följa Mästarnas Mästare och extra roligt när den seglas här på Marstrand där vi har ett av våra kontor.

Marstrand Yachts grundades 2008 och har vuxit till att idag vara den skandinaviska återförsäljaren för Fleming Yachts, Seafaring Yachts, Sirena Yachts, J/Boats och den svenska återförsäljaren för Cormate.

- Tack vare vårt samarbete med Marstrand Yachts så får vi möjligheten att säkert kunna leverera våra två stora event, där vi tävlar i tillhandahållna båtar, utan tekniska avbrott vilket bidrar till att vi kan driva högklassisk eventsegling i Sverige, säger Thomas Hansson-Mild, projektledare på Svenska Seglarförbundet.

En viktig del i att arbeta med tillhandahållna båtar är att säkerställa dess likvärdighet avseende trim, utrustning och funktionalitet. Avgörande under eventen är också att hålla båtarna igång och undvika skador, men när olyckan är framme också snabbt kunna avhjälpa problemen och fortsätta tävlingen. Det arbetet kommer att bli enklare tack vara samarbetet med Marstrands Yachts.

- Marstrand Yachts är också en möjliggörare för att stärka tränings och tävlingsverksamheten i Sverige genom förmånliga klubberbjudanden för J/70 som ger fler chansen att segla och ökar tillgängligheten, säger Thomas Hansson-Mild.

Allsvenskan Segling är en ligaserie där 18 klubblag tävlar mot varandra. Allsvenskan Segling består av fyra deltävlingar över säsongen. Efter sista deltävlingen utses vinnaren till "Sveriges bästa kappseglingsklubb.

Kappseglingarna avgörs i så kallade sprintseglingar med sex identiska tillhandahållna segelbåtar av typen J/70. Sprintsegling innebär att varje kappsegling tar cirka 10–15 minuter. Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med upp till 45 kappseglingar (cirka 15 per klubblag). Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner.

Allsvenskan Segling blev en succé direkt när den lanserades 2015. Två huvudmål var att stärka klubbkänslan samt att få mer uppmärksamhet i lokal media.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info