Hoppa till sidans innehåll

SSF söker ny klasstränare i 29er

19 OKT 2020 19:12
Brinner du för segling och vill få fler unga seglare att utvecklas? Har du dessutom gått röd tränarutbildning eller har motsvarande tränarerfarenhet finns nu ett spännande uppdrag för dig under säsongen 2021.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2020 19:20

Svenska Seglarförbundet (SSF) söker tillsammans med 9er-förbundet en ny klasstränare för 29er för säsongen 2021. SSF:s klasstränare har en mycket viktigt roll inom svensk juniorsegling när det gäller att stödja och utveckla unga seglare, framför allt på blå och röd nivå. Som klasstränare i 29er blir du en av SSF:s klasstränare i våra rekommenderade juniorklasser. 

Klasstränaren kommer tillsammans med 9er-förbundets styrelse planera och genomföra läger i olika delar av landet, fungera som coach på någon/några nationella tävlingar, genomföra prova-på-aktiviteter och hitta nya sätt att uppmuntra och utveckla seglarna runt om i landet. Du bidrar också till att överföra 29er-kompetens till tränare i klubbar runt om i landet och i uppdraget ingår att medverka och dela med sig av dina kunskaper på SSF:s Elittränarseminarium (jan-mars) och SSF:s SeglarTräff i november.


29er är en av de mest populära juniorklasserna internationellt och lockar seglare från hela världen. I Sverige samlar klassen seglare mellan 13-20 år. Fokus för dig som klasstränare är att lära ut grunderna i 29er och i skiffsegling när det gäller teknik men även utveckla seglarna i vägval och kommunikation ombord.


Uppdraget omfattar 20 dagar under säsongen 2021 och mycket av jobbet är förlagt till helger från april-oktober. 16 av dagarna lägger du på tränings- och tävlingsaktiviteter och 4 dagar är medverkan på elittränarseminariet och SeglarTräffen.

Din säsongplanering gör du upp i samarbete med 9er-förbundets styrelse och SSF:s junioransvariga Cecilia Jonsson.

 

Är du intresserad av detta viktiga och roliga arbete så hör av dig snarast till Svenska Seglarförbundet och Cecilia Jonsson 070-685 63 87 och/eller maila din ansökan till This is a mailto link senast den 15 november.

Skribent: Cecilia Jonsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info