Hoppa till sidans innehåll

Seglingsglädje och inkludering i Sandviks Kappseglingssällskap

05 OKT 2020 08:05
Sandviks Kappseglingssällskap, SKSS utanför Göteborg har sedan några år ett samarbete med föreningen Seglare med Synnedsättning, SmS och under en helg i september genomfördes den första större träningsaktiviteten tillsammans.
  • Skapad: 05 OKT 2020 08:05

-Vår förening har medlemmar från hela landet men ingen egen anläggning. Vi sökte därför samarbeten där Sandviks Kappseglingssällskap, SKSS var en klubb som nappade på idén, säger Camilla Svensson från föreningen SmS.

Tolv medlemmar från Seglare med synnedsättning, SmS i åldrarna 20-60 år hade anmält sig till helgen där några provade segling för allra första gången. En av dem var Ida-Maria Engberg från Enköping.

- Det var en häftig känsla att styra båten själv, säger Ida-Maria. Det var den bästa helgen på länge.

Helgen bjöd på härligt väder med bra vindar. Ett önskemål som uppfylldes var att få segla mycket och prova olika typer av båtar som 2-krona, Stortriss, IF, Avanti och Albin Accent. SKSS ställde upp med ledare, anläggning och några båtar

-Sandviks Kappseglingssällskap vill anpassa anläggningen för att underlätta för personer med synnedsättning och har en inkluderande verksamhet när personer med synnedsättning är en del av den ordinarie verksamheten vilket vi tycker är jättebra, säger Camilla

Seglare med synnedsättning är en förening som är med i Svenska Seglarförbundet och i Synskadades Riksförbund och har ett 40-tal medlemmar.  

-I föreningen har vi inte bara synnedsättningen gemensamt utan också ett stort intresse för segling och båtliv. Det kändes kul när alla deltagare var så nöjda. Vi fick segla mycket och fick vara så få i varje båt så alla kunde ha ansvar för en egen uppgift, säger Camilla Svensson.

Läs mer om Seglare med synnedsättning

Läs mer om Sandviks Kappseglingsällskap

 

Skribent: Marit  Söderström Nord 

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info