Hoppa till sidans innehåll

Seglarträffen: rigg och segeltrim med North Sails

11 NOV 2020 14:49
Henrik Ottosson är vd på North Sails i Göteborg och är en välmeriterad seglare. Under digitala Seglarträffen måndag 16 november kl. 18.00-20.30 delar Henrik med sig av sina kunskaper om rigg och segeltrim.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2020 14:49

Vem är du Henrik Ottosson?

VD och säljare på North Sails. Segelmakare sedan tidigt nittiotal och erfaren kappseglare i entypsklasser, matchracing och havskappsegling. På meritlistan finns bland annat 12 SM-guld, VM-brons och guld på NoM och EM.

Vad kan de som lyssnar få med sig?

Större förståelse för trimning av segel både i teori och praktik. Genom förståelse för hur det fungerar teoretiskt är ambitionen att ge lyssnarna verktygen för att utveckla sin segling.

Varför ska man inte missa din föreläsning/programpunkt

För att inse att skillnaden i båtfart mellan att vinna regattor och komma i mitten av fältet handlar om några få procent och hur du kan påverka fin båtfart genom rigg och segeltrim.

Vilka vänder du dig till med föreläsningen?

Föreläsningen vänder sig till alla nivåer av seglare. Både kappseglare och de seglare som aldrig tänker tanken på att ställa upp i en tävling men som är en engagerad seglare.

Varför gillar du segling?

En stor del är tävlingsmomentet med den komplexitet sporten innefattar men även närheten till naturen och familjesegling.

 

Mer om Seglarträffen & anmälan

Seglarträffen är Svenska Seglarförbundets årliga utvecklingskonferens och samlar årligen 200 ideella ledare. Det är ett forum för dig som är instruktör, tränare, organisationsledare, funktionär eller på annat sätt identifierar dig som ledare i någon av våra klubbar, klassförbund, distrikt eller förbund.

I år är Seglarträffen helt digital och vi bjuder på föreläsningar, workshops och inspiration 16–22november.

Anmälan & info här

 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info