Hoppa till sidans innehåll

Seglarträffen: Physical literacy med Pilo Stylin

12 NOV 2020 08:00
Pilo Stylin är idrottskonsulent för Svenska Budo & Kampsportsförbundet och har ett stort intresse och kunskap kring physical literacy eller rörelseförståelse. Lyssna på Pilo lördag 21 november kl. 11.30-12.15 som en del av digitala Seglarträffen.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2020 08:00

Vem är du Pilo Stylin?

Jag är ett förvuxet barn med ett stort intresse för rörelse och att testa nya saker. Med en idrottsbakgrund som började i lagidrott (hockey och fotboll), fortsatte med landslag och fem VM i Brasiliansk Jiu-Jitsu så är jag idag idrottskonsulent för Svenska Budo & Kamsportsförbundet. I mitt arbete håller jag i utbildningar och föreläser mycket om rörelseförståelse, physical literacy. Mitt huvudsakliga arbetsområde är förbundets satsning under namnet MotoriQ. I MotoriQ arbetar vi med att implementera physical literacy i våra föreningar och samtidigt inspirera andra organisationer. I detta arbete är jag ute håller i många utbildningar och föreläsningar

Vilka vänder sig din föreläsningen till? 

Min föreläsning vänder sig till en bred publik. Den är lika relevant för dig oavsett om du är ledare, tränare, förälder eller utövare.

Vad kan de som lyssnar förvänta sig?

Jag tror att de kan få med sig lite andra perspektiv på varför det är viktigt att ha en bred kunskap, vad det är som skapar ett intresse för rörelse och hur vi kan dra nytta av dessa kunskaper som idrottsledare.

Vilka är dina kompetensområden?

Idag är mina främsta kompetensområden barn- och ungdomsidrott och physical literacy. Mina praktiska erfarenheter av arbete med barn och ungdomar både som ledare/tränare, fritidsledare och behandlingsassistent är ett bra komplement till mina teoretiska kunskaper.

Varför får man inte missa din föreläsning? 

Vi befinner oss mitt i en pandemi av inaktivitet som skapar stora negativa konsekvenser. Physical literacy betraktas som ”lyktan” som kan skingra mörkret, en nyckel till fysisk aktivitet. Kan detta vara lösningen? Och hur kan idrotten i så fall dra nytta av dessa kunskaper?

Har du någon annan favoritidrott eller intresse/passion?

Jag tycker det är kul att röra på mig så jag tycker nästa allt är kul och spännande. Men efter 20 år i dojon som kampsportare har intresset för utomhusaktiviteter och extremsport vaknat till liv igen. Jag åker mycket mountainbike, främst downhill, enduro och stigcykling. Så mycket Snowboard som möjligt på vintern och lite skateboard på sommaren. Jag tycker det är kul att haka på barnen och de skejtar, cyklar och gillar snowboard/skidor.

 

Mer om Seglarträffen & anmälan

Seglarträffen är Svenska Seglarförbundets årliga utvecklingskonferens och samlar årligen 200 ideella ledare. Det är ett forum för dig som är instruktör, tränare, organisationsledare, funktionär eller på annat sätt identifierar dig som ledare i någon av våra klubbar, klassförbund, distrikt eller förbund.

I år är Seglarträffen helt digital och vi bjuder på föreläsningar, workshops och inspiration 16–22 november.

Din klubb, klassförbund eller distrikt betalar 500 kr och då får alla som är medlemmar i klubben etc delta i hela programmet utan ytterligare kostnad. Du behöver dock en egen inlogg och därför måste du anmäla dig själv. Läser mer via länken.

Anmälan & info här

 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info