Hoppa till sidans innehåll

Juniortjejträffen 2021 UPPSKJUTEN

24 NOV 2020 11:43
Under rådande omständigheter tvingar vi, SSF att skjuta upp Juniortjejträffen 2021. Den årliga träffen för svensk seglings alla unga seglingstjejer hoppas kunna genomföras senare under året.
  • Skapad: 24 NOV 2020 11:43

Juniortjejträffen (JTT), som hölls för första gången 2014, var planerad till att hållas i januari 2021. Men på grund av det rådande läget i Sverige och världen kopplat till Covid-19 finner vi det omöjligt att arrangera träffen just nu. Efter övervägande anser vi det inte skäligt att hålla en digital tjejträff, då ett av huvudsyftena med träffen är för deltagarna att få träffas, hänga och ha kul tillsammans under en helg. 

Målet med JTT är att samla kappseglande juniortjejer mellan 13-18 år från hela landet för att ge inspiration och kunskap för fortsatt seglande.

Juniortjejträffen syftar till att inspirera och ge kunskap om hur du kan utvecklas som seglare och du får lära dig mer om exempelvis fysträning, kost, mål, upplägg av årsplaner och träningsuppföljning.

Initiativtagare till JTT är tidigare OS-medaljören Marit Söderström-Nord. JTT har genom åren hållts i av bl.a. Karin Knigge, Julia Carlsson och Cecilia Jonsson, alla tre framstående svenska kvinnliga kappseglare. Malmö, Stockholm och Göteborg har varit städerna där vi mötts.   

Ytterligare ett syfte med JTT är att bjuda in kvinnliga seglingsförebilder för att inspirera våra tjejer. Kvinnliga OS-seglare, landslagsseglare och världsomseglare har genom åren gästat JTT, vilket har varit mycket uppskatttat av juniortjejerna. 

SSF jobbar för att kunna genomföra en tjejträff senare under 2021, förhoppningsvis med inslag av segling och prova-på. När exakt i tid är idag svårt att säga. Håll utkik på SSF:s webb och i våra sociala kanaler för mer info. Tills vidare fortsätter vi att följa de riktlinjer och rekommendationer som Folkshälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet förser oss med. Tills dess fortsätter vi att hålla ut!  

 

Skribent: Cecilia Jonsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info