Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Stoerkle www.blende64.com

Julia och Hanna på pallplats på EM

01 OKT 2020 20:19
Julia Gross och Hanna Klinga seglar jämnt och stabilt på EM i 49erFX i Attersee, Österrike. Efter tre dagar och sex race ligger de på en fin tredjeplats - två poäng före Klara Wester/Rebecca Netzler som är fyra.
  • Skapad: 01 OKT 2020 20:19

- Det var så tufft idag med vinden som kom och gick. Det gällde att hålla huvudet kallt. Så att lämna dagen med en jämn serie är vi väldigt glada över, berättar Julia, efter serien 8-3-5 i de tre racen.

- Det är grymt kul att vara här och racea på den internationella arenan igen. Vi har verkligen saknat det. Efter att ha varit snubblande nära pallen de tre senaste åren på EM är vi såklart riktigt sugna att ta klivet upp topp tre, säger Julia.

Efter en onsdag där inga seglingar kunde genomföras kom vinden tillbaka på torsdagen, men bjöd på svåra och oförutsägbara vindar. De som trivdes i särklass bäst var tyska Tina Lutz/Susann Beucke som hade två spik och en andraplats på torsdagen. Lägg därtill första dagens 5-1-1 så leder de i stor stil. Men även svenskorna trivdes.

- Det var, som sagt, ganska oförutsägbara förhållanden. Vi seglade stabilt, med ett misstag då vi blev lite överoptimistiska och det kostade oss några poäng. Annars var det en bra dag, säger Klara Wester.

I Nacra 17 inledde Emil Järudd/Cecilia Jonsson strålande och var i ledningen efter den första dagen. Men på torsdagen gick det inte riktigt lika bra – även om de fortfarande seglar stabilt. De ligger nu på en sjätteplats på 69 poäng. De är 31 poäng efter de olympiska mästarna Santiago Lange/Cecilia Carranza från Argentina som hade två spik på torsdagen och leder.

Ï 49er är Albin Boman/Simon Alm bästa svenska besättning på 26:e plats.

 

För mer information https://nacra17.org/events/2020-european-championship/#news

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info