Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thom Touw

Inget lyckat Laser-EM för svenskarna

13 OKT 2020 20:07
EM i Laser i polska Gdansk är över och ingen av de två OS-klara svenskarna, Josefin Olsson och Jesper Stålheim, hade ett lyckat mästerskap. Bäst var Josefin med en 13:e plats i Laser Radial.
  • Skapad: 13 OKT 2020 20:07

- Jag blev lite tagen i början av att segla i ett så stort fält där starter och fasta situationer inte satt under regattan. Sen seglade jag nog inte med det självförtroende som jag borde ha, säger Josefin.

Inför sista dagen fanns ändå en bronsmedalj inom räckhåll för Josefin som kom till start på tisdagen med en åttondeplats i bagaget.

- Jag vet inte riktigt vad som hände sista dagen. Jag får väl vila lite nu och sedan gå tillbaka och analysera, säger hon.

Jesper Stålheim hade sin analys klar:

- Jag är lite irriterad på mig själv. Jag fick inte till starterna och första kryssen, säger han och fortsätter:

- Nu ska jag hem och vila lite. Och jag har lite skolarbete som jag behöver bli klar med. Kanske blir det träning i Portugal i slutet av året. Vi får se, säger han.

Förbundskapten Magnus Grävare har varit på plats i Gdansk under hela mästerskapet.

- Det var lätta vindar i fem av sex dagar, där man behövde hitta vindbyarna och inte sällan segla med relativt stor risknivå genom att gå långt ut på kanterna då "nästa" vindby ofta kom längre ut på kanten. Det var kanske något som inte alltid passade våra seglares kynne. Lägg sedan till lite svaga starter och i Jespers fall många gulflaggor så blev det vårt fall, säger Magnus och fortsätter:

- Rent resultatmässigt så var detta nog vårt sämsta Laser-EM på herrsidan och Josefins 13:e plats är inte mer än knappt godkänt. Hon hade chansen inför dagen men fick inte riktigt ordning på vindarna.

För både Josefin och Jesper väntar nu lite vila och sedan vinterträning i Portugal eller på Kanarieöarna – om situationen tillåter det.

Bakom Jesper och Josefin gjorde Maja Hansson-Mild en bra mästerskapsdebut och tog sig till guldfinalen där hon hamnade 52:a plats. Emil Bengtson seglade också guldfinal där han slutade på 50:e plats. Även 19-åriga Klara Utterström överraskade alla när hon vann ett av racen under kvalomgången. 

 

http://eurilca.org/2020-laser-senior-european-championships/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info