Hoppa till sidans innehåll

Fullt fokus när U25 fick slipa sina kunskaper

25 OKT 2020 20:39
Under en sen och blöt oktoberhelg på KSSS i Saltsjöbaden fick 24 tappra och taggade U25-ungdomar chansen att tillsammans med sina besättningar vässa sina kunskaper i J70 men också genom tighta race skapa ännu bättre självförtroende i sprintsegling.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2020 20:39

Under helgen deltog 24 tappra och modiga ungdomar i en träningsclinic i båttypen J70 anordad av Seglarförbundets U25-grupp. Fokus under helgen var främst till att få fler seglare i åldersgruppen 15-25 år att testa på nya utmaningar och att visa att sprintseglingen är en ny konst att behärska till skillnad från fleetracing som flera av deltagarna är vana vid. Målet var att skapa nya kontaktnät och uppmuntra unga vuxna till att fortsätta utvecklas i sin segling men också skapa ett intresse för dömning och arrangemang av kappsegling.

Tack vare tränarna Julius Hallström och Christian Harding kunde seglarna verkligen utvecklas och flera av deltagarna har redan visat intresse för att engagera sig mer i sprintsegling hemma på klubben. Samtidigt som seglarna fick flera tips från coacherna så varvades sprintracen med roller som både domare och seglingsledare. Med hjälp från domare Claes Lundin och seglingsledare Håkan Andersson fick seglarna testa på att både döma situationer, hissa flaggor och lägga om banan. Ett populärt inslag för deltagarna med syfte om att få fler unga att bidra utöver sitt egna kappseglande. 

Julius Hallström sammanfattar det hela genom att vara supernöjd med helgen och Christian Harding tillägger:

"En härlig helg med mycket segling och skoj där vi verkligen kunde se hur lyckliga alla unga seglare var av att få umgås och segla tillsammans. Mer U25 till svensk segling!"


Genom att dela upp besättningarna helt och hållet fick alla deltagare testa på nya positioner ombord, med nya personer som de aldrig tidigare seglat med.  

Avslutningsvis en riktigt lyckad helg där förhoppningsvis 24 glada ungdomar fått mersmak för att segla fler båttyper, nya seglingsformat och genom nya bekantskaper motiveras till att fortsätta testa på att segla med fler än bara en person. Projektkommitén för U25-gruppen bestående av Hugo Björklund, Julia Carlsson, Gustaf Lindskog och Eva Forslund tillägger att helgen inte kunde blivit bättre än vad den blev. Det blev ännu en gång bekräftat hur roligt även denna målgrupp tycker att sprintsegling är och att tillhandnahållna båtar skapar möjligheter till nya gemenskaper över land och rike. En panghelg med andra ord!   

 Fotograf: Claes Lundin

Fotograf: Claes Lundin

Fotograf: Claes Lundin

Skribent: Julia Carlsson
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info