Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Ansökan till RIG och NIU 2021 öppen

01 OKT 2020 07:00
Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Vill du som är född 2005 kombinera elitsegling med gymnasiestudier nästa höst är det dags att söka nu.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2020 07:01

Bild: Windfoil - ny OS-klass till Paris 2024, startar upp i Vellinge och Varberg hösten 2021. Bild från foilläger i september i Höllviken. 

Våra två Riksidrottsgymnasier i Lerum och Motala rekryterar elever från hela landet och målet är att eleverna ska få en förberedelse i hur det är att segla på elitnivå. På ett RIG får du möjlighet att satsa på segling utan att kompromissa bort dina gymnasiestudier. Samtidigt som du studerar på en vanlig gymnasielinje med din skolklass har du möjlighet att träna med tjejer och killar från hela landet som också vill utvecklas till elitseglare och älskar segling lika mycket som du.

På våra NIU (Nationell Idrottsutbildning) som ligger i Varberg och Vellinge får du likvärdig utbildning som på RIG. Här riktar vi in oss på vindsurfing, windfoil och kitefoil. Samtliga av dessa klasser kommer att få ett större utrymme på framtida olympiska spel. 

Träningen leds av professionella tränare. Du får de bästa förutsättningarna för att nå fina resultat, både inom segling och i dina gymnasieämnen. Av våra åtta seglare som var med på OS och Paralympics i Rio 2016 har sju gått eller går på riksidrottsgymnasium: Josefin Olsson Laser Radial och Hanna Klinga 49er FX i Motala, Lisa Ericsson 49er FX, Anton Dahlberg 470, Fredrik Bergström 470 gick i Lerum och Fia Fjelddahl, Parasegling 2,4mR är elev i Lerum samt Jesper Ståhlheim Laser gick i Ängelholm (finns inte kvar).


Nu är ansökan öppen och sista ansökningsdag är 1 december.


Ansökan till RIG Motala eller Lerum (Laser radial och 29er) klicka här

Ansökan till NIU Vellinge (windfoil och kitefoil) klicka här

Ansökan till NIU Varberg (vindsurfing och windfoil) kontakta Per Ringqvist, huvudträanre Varberg, med din ansökan. Direktlänk till skolans hemsida hittar du här


Läs mer på vår webb under juniorsegling om de olika gymnasiealternativen. 

Skribent: Cecilia Jonsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info