Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Lundin

Åmålsviken vann kvalet till Allsvenskan

04 OKT 2020 18:31
Kvalet till nästa års Allsvenskan i segling avgjordes i tuffa förhållanden i helgen i Marstrand. Åmålsviken dominerade och vann i stor stil efter seger i fyra av helgens sex race. De får sällskap i Allsvenskan 2021 av Strängnäs och Ljungskile.
  • Skapad: 04 OKT 2020 18:31

Åmålsviken och Strängnäs blir alltså kvar i Allsvenskan. De slutade, tillsammans med SS Kaparen, under strecket i årets Allsvenska och behövde därför kvala för att få segla i Allsvenskan även 2021. Åmålsviken och Strängnäs lyckades bli kvar, men det gjorde inte SS Kaparen. Klubben ersätts av Ljungskile som kom trea i Marstrand.

Åmålsvikens skeppare var den rutinerade Tomas Skålén som verkligen visade att hårda vindar är hans styrka. Tomas och hans besättning (Fredrik Pettersson, Frida Jansson, Fredrik Edgren) dominerade seglingarna i södra inloppet som bjöd på vindar mellan åtta och tio m/s och stundtals upp till 13 m/s i byarna.

Samtidigt med det allsvenska kvalet seglades också Women on Water i Marstrand. 14 av Sveriges bästa kvinnliga besättningar skulle ha tävlat om en plats iWomens Sailing Champions League som skulle avgjorts i Portugal i slutet av oktober.

Tyvärr har den tävlingen ställts in i år på grund av den rådande situationen med Corona-pandemin. Men det blev ändå en prestigefull och högkvalitativ tävling där Johanna Bergqvist, Hjuviks BK, verkligen övertygade och avslutade med en överlägsen vinst i sista racet. Hon och hennes team (Isabelle Bergqvist, Fanny Edgren, Josefine Åkesson, Ellinor Hansson) tog hem segern före Clara Svensdotter, GKSS och på tredje plats kom Sandra Sandqvist, KSSS.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info